XTC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi vermeyin hocam. Üniversitelerin bir çoğu sporcu öğrencilere burs imkanı sağlıyor yurt dışından gelen elbette %100 değil zira öğrencinin spor dalı ve başarısına göre burs verme şansları ALAMAZSIN diye açıklanamaz İMKANI VAR diye açıklanabilir.

Ek olarak sadece sporcu değil belirli bir alanda yetenekli olan öğrencilere burs sağlarlar. Gerçekten yetenek görüyorlar ise tabii.
Hatalı bilgi vermiyorum. Eğitim ve yurtdışı konularında kendi deneyimim gereği kısa ve net yorumlarda bulunuyorum. Milli sporcu olmadıktan sonra sporcu bursu alamaz. Almasıda oldukça zor. Sizin dediğiniz sporcu bursu her yıl florida da yapılan kamplardan seçiliyordu. Profesyonel olanlar zaten birebir üniversiteler ile görüşüyorlar, bunu yapan danışmanlar var. Koçlar ile iletişime geçen.

Siz ne güzel özetlemişiniz, bilginiz olduğunu tahmin ediyorum az çok. SAT yok, TOEFL yok. Spor alanında bir başarısı olsada belli standart üstü olmadıktan sonra kabul alınamaz. Tabi CC yerine TOP 250 üniversite için bahsediyorum. Ben arkadaşın yerinde olsam high level okullara college'dan 4 yıllığa geçiş imkanı sağlayan kolejleri listeler kabul almak için şansımı zorlardım. Şartlı kabulde var gönderirler bir esl kursuna bitince başlarsın okumaya. Tabi gene kısır döngü. NO MONEY NO FUNNY. Hayata gerçekci bakın lütfen.