Valla arkaaşlar kaç günlerdir gözlemliyorum ediyorum ne olacak ne bitecek diye ama google ilk etapta yeni açılan ve Walid uyumlu HTML5 uyumlu responsive v.s. v.s bir dünya işler neyse bu tür siteleri gördüğü an hemen değerini yapıştırıyor sonra sırada ki gelsin diyor.

1- Sitelerinde popup kullanan kişiler ( PR pek alamaz gibi görünüyor )

2- Sitesi çöpe dönmüş kişiler ( Büyük olasılıkla anahtar kelimelerinde düşer gibime geliyor )

3- Günlük botla 50+ üstü ( konu giren ve sadece bu tek bir yazara bağlı ise ) malesef buda penguen güncellemesinden yararlanamayacak gibi.

4- İpucu yada onların deyişiyle anahtar kelime kendi gözlemlediğim kadar şu olsa gerek;

Pengueni gönderdik şimdi sitelerinize uğradığı an eğer siz penguene uygun bir içerik giriyorsanız, sitenizi alır götürür koynunda besler taa ki diğer güncellemeye kadar

5. ve son acaba burada kiş bin kişi yada milyonlarca web siteleri deli gibi açılırken kaçımız bu sitelerin kurbanı olacağız ?

5. söylediğimden kimse birşey anlamadı demi şöyle söylim o zaman..

Sen! Haber sitenle ilgilenirken ve sürekli özgün kaliteli içerik girerken yan tarafta ki kişi senin adına alt alan adı alıp altına girip kopya ve spam içeriklerle dolu site açıyor!

Google isim benzerliği yüzünden senin sitenide al aşağıya yapıyor.

Haksız olduğum biryer varsa lütfen uyarın çünkü bende bu bilgilerin peşinde olup sitelerimi ona göre dizayn ve etiket inşaası ( seo ) alt yapısı yapmaya çalışıyorum.