cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, öncelikle bir bütçeniz olması gerektiğini düşünüyorum. İlave olarak okuduğunuz lise orada üniversite okumanıza engel olabilir gibi görünüyor. Çünkü nitelikli okullardan mezun olmanız sizin yararınıza, düz lise okumuşsunuz en kötü ihtimal notunuzun iyi olması gerekiyor. Bu konuda işiniz biraz şansa kalmış diyebilirim, orada çalışmak yerine buradan oraya nasıl gidebiliriz sorusunu düşünmeniz gerekiyor.

Bence tek alternatifiniz Green Card bunun dışında çok zor, bence. Ama yinede hevesinizi kırmak gibi olsun istemem belki bunu uygulamış tecrübeli biri vardır aramızda size püf noktalarını anlatabilir.
maytkambek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yakın bir abim 2010 yılında Nebraska Üniversitesinde okumaya başlamıştı. Yalnız bazı sebeplerden bitiremeden döndü. Bana anlattıklarını aktarayım;

Okul ücreti sizin seçtiğiniz ders sayısına veya açık öğretim olup olmamasına göre değişmekte. Yani siz minimum ücret ödeyip okul okumak isterseniz 5 dersten 3'ünü açıktan alırsınız, 2'sini normal olarak alırsınız ve fiyatı mümkün olduğunca aşağı çekebilirsiniz. Bahsettiğim bu abim ilk yıl 10k türk lirası ile gitti. 2.yılında çalıştığı için parasını kendi kazandı.

Çalışmaya gelecek olursak sadece kampüs içindeki dükkanlarda çalışma izniniz oluyor. İş sıkıntısı olduğu için kaçak çalışmak kaçınılmaz oluyor. Abim kaçak olarak çalışmıştı. Şimdi kaçak olarak çalıştığınız için sigortanız olmuyor ve işvereniniz normal saatlik ücretten daha azını size ödüyor. İşyerini denetlemeye geldikleri çok oluyormuş. Sadece "yardım" amacıyla çalıştığını, karşılığında herhangi bir ücret almadığını söyleyerek rahatça çalışmış.

Kira konusunda yardımcı olamayacağım ama şunu da söyleyim 4 yılda parasal yönden değişiklikler olmuş olabilir ben size 4 yıl öncesini söyledim. Giden bu abiminde ingilizcesi fevkalade değildi. 2 yılda aşırı geliştirdi. Şimdi konuşma yönünden bir İngilizce hocasından kat kat iyi konuşabiliyor.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Green Card olsa 5 kat daha rahat yaşayacağımızın farkındayız, ama biz ne bileyim green card a bağlamak istemiyoruz geleceğimizi.

Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim kuzenim gitti. adam orda evlendi çocuğu bile oldu hayatlarını yaşıyorlar vallahi. türkiyeye 2 senede bir felan geliyor. imkanınız varsa gidin. ha memleketin havası suyu gibi olmaz annenizin tarhana çorbası olmaz ama geleceğiniz daha parlak olur diye düşünüyorum.

tercih meselesi bende 17 yaşımda gitme planları yapıyordum gitmedim. memleket daha ağır bastı. pişmanmıyım şuan değilim ama 20 sene sonrası için birşey diyemem.
Çok teşekkürler, biz oraya gidip okuyup ardından 2-3 yıl orada okuduğumuz alanda tecrübelenip Türkiye'ye duruma göre dönmeyi düşünüyoruz zaten. En azından ben öyle düşünüyorum. Zaman ayırdığın için tekrar teşekkürler.

XTC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müsait olduğumda konuyu detaylı bir şekilde yanıtlayacağım.
Cevabınızı bekliyorum, çok teşekkürler.