Olan SEO ajanslarına değil, SEO'dan anlamayan web tasarım veya sosyal medya ajanslarına oluyor. Gerçi haklısınız SEO ajanslarının çoğu da beceriksiz zaten.

Ben 1 senedir SEOamk.com'da bas bas bağırıyorum paravanları Google'a nasıl doğal gösterilmesi gerektiği ile ilgili, ama kimin umrunda, anahtar kelimeye fazla backlink almayın diyorum, adam "madem para veriyorum boşa gitmesin diye anahtar kelimeye aldım" diyor.

Lucky Luciano'nun Joe Masseria'ya söylediği şu meşhur sözü vardır: "O işi bana bırak, anlamadığın işe karışma."

Yani ya işi profesyonel SEO uzmanına bırakacaksın, ya da profesyonel SEO uzmanı olmak için yıllarca bu alanda kendini geliştireceksin, tanıtım yazıları satanlar da SEO uzmanı olmuş, web tasarımcılar da, sosyal medyacılar da, adwords'cüler de.