Şu sıralar herkes sayfasını doğrulatma derdine düşmüş durumda. Bunun başlıca nedeni ise doğrulanmış sayfaların erişimlerinin yükseldiğine inanılması. Arkadaşlar ben buna katılmıyorum. Yani doğrulanmış sayfalarda erişim yükseldiği söylemi bence hayal ürünü.

Buna örnek olarakta incelediğim yüzlerce sayfayı gösterebilirim. Büyük sayfalardan biri olan 1.000.000 pictures bunların başında geliyor. 12 milyon üyeye sahip doğrulanmış bir sayfadır.Daha düşük rakanlara sahip aynı kategoride doğrulanmamış başka sayfalarda bu beğenileri yakalayabiliyor.

Bir diğer örnek. Haber Ay ve haberinbizden.com sayfaları. Bu sayfaların biri doğrulanmış sayfa diğeri ise normal. Özellikle paylaştıkları videoların beğeni ve paylaşımlarına bakın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Dileyen bu bahsettiğim sayfaların beğeni ve paylaşım sayılarına bakabilir. Buna benzer bir çok yerli ve yabancı örnek sayfa var. Örnekler çoğaltılabilir.

Sayfaları doğrulatmak elbette iyi ama erişim konusunda çokta uç noktalarda olduklarına inanmıyorum. Sayfanızın kitlesi gerçekten organik ve iyi bir kitle ise doğrulanmış olsa da olur olmasa da..