Bir tane sitem var, oda manuel spam cezası aldıı geçtiğimiz günlerde. Tepkimi adwords kullanmayarak vermeye karar verdim, c.tesi günü aşağıdaki metni ilettim adwords destek birimine.
Alıntı
Geçtiğimiz günlerde reklam verdiğim sitem için manuel spam işlemi uygulandı. Lakin henüz savunma yada işlem yapma imkanı verilmeden tüm sıralamlardan indirildi sitem. Bugün itibariyle artık adwords kullanmanın bir önemi kalmadı. Adwords kullanarak siteme gelecek ziyaretçilerin isteklerini karşılayacak durumda değil sitem.
Sizden isteğim, Adwords hesabımdaki ücretin kayıtlı hesabıma aktarılmasıdır.
20 küsür gün önce yolladığım disavow dosyamı kaale almayıp, bu kadar ciddi bir işi, bu kadar müşkülpesent bir şekilde yürüten google çalışanlarını tebrik ediyorum. İşim ve mesleğim gereği çevremdeki tüm şirketlere , çalışanlara , webmaster arkadaşlara adwords kullanılmaması gerektiğini itina ile anlatacağım.
Otoriter adı verilen siteleri uyarmakla yetinen google, sırf yeni olduğu için bizlere / çalıştığımız kurumların sitelerine spam site muamelesi yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde google'ın news kayıtlı sitelere verdiği cezayı ve attığı geri adımı çok net hatırlıyoruz. Bu çifte standarttır.
Facebook 5 kasım itibariyle sayfa beğeni sistemini kaldıracak, artık sayfalar kitlelere erişmek için gönderilerini öne çıkarmak zorunda kalacağı söyleniyor. Google desek adwords ile para kazanma derdinde yıllardır.
Google kimdir ? Adwords aracılığıyla bende parayı alan, sonra sizlerin sitelerinde reklamımı yayınlatıp büyük payı cebine indiren bir kurum. Yaptığı sadece aracılık hizmetidir.
Facebook nedir ? Sözde okul arkadaşlarımızı bulmak için kurulmuş bir websitesi. Şuan ne durumda ? Birçoğumuz için vazgeçilmez.
Hepsini bu hale biz getirdik. Ektiğimizi biçiyoruz.