SMX'de Illyes konuşurken bağlantıları red etmenin bugünden sonra yeni gelecek algoritma için etki etmeyeceğini net bir şekilde söylemişti. Yani eğer 1 ay önceden bağlantılar ret edildiyse siteler zarar görmeyecek yoksa google kitleyecek bu bir kesin.
Ancak manuel spam uyarısı farklı, çünkü manuel ceza kaldırılabilir bir ceza algoritmik ceza değil. Eğer manuel spam bulunmadan algoritmadan etkilenilirse; işte o zaman sitenin diğer penguen güncellemesine göre şansı yok.
Penguen 2.0 ve 2.1'de takla atan sitelerimin mevcut tüm backlinlerini silmeme rağmen henüz 1 - 2 gün önce çıkış yaptılar çünkü hiç birinde manuel spam yoktu, cezalar algoritmikti.
Yani cezaları manuel spam ve algoritmik ceza olarak sınıflandırmalıyız bana göre.
Ve evet katılıyorum, penguen ile ilk tanışmamız benim içinde çok özel ve sertti
Katılıyorum tamamen. Hiç kuşkusuz ve Google'ın tüm inkar etmelerine rağmen algoritmik ceza vardır. Ve sitelerin ömrünü bitiren kanser gibi acı çektirerek öldüren bir cezadır. Ama pes etmeyip umutlu olunca işte aylar sonra güncellemelerde sitelerin çıkma şansı oluyor. Tabii bunun için illa ki Google tarafından refresh yapılması gerekiyor.
hocam peki neden 14 subat guncelemesinde sitem kayboldu ve tekrar iki hafta sonra geri geldi? algoritmik ceza yemistim belli ki wm tools'ta manuel spama dair hic bir sey yoktu! nasil olduda o guncelemeden kurtulabildim hic birsey yapmadan?
14 şubatta çok şey oldu. O tarihleri detaylı incelemiş çok da konuşmuştuk. Ama 2 hafta sonra geri gelen bir site için algoritmik ceza denmez. Bu ya o sırada panda dalgalanmasına takıldı ya da o tarihlerde Google'da bug vardı detaylı konuşmuştuk hatta
burada.