Eşimin arkadaşı eşimi arıyor ve hosting konusunda bilgili olduğumu ve bana sorular sormak istediğini iletiyor, eşimde telefonumu veriyor.
Aynen konuşmayı aktarıyorum;
- Selam telefonunuzu eşinizden aldım ismim... ,
+ Aleyküm selam nasılsınız.
- (burada uzun uzun mega holdingin güzelliklerini anlatıyor!!)
+ Abi ciddi misin sen
- Evet süper bir sistem senin de katılmanı istiyorum ve bu konuda beni de bilgilendirirsin
+ (Şaşkınlık içerisinde) Biraz araştırmama müsaade ederseniz bakayım netten (olay geçmişte yaşandığı için herkes bilmiyor tam zamanı yani)
Telefonumdan kısa bir araştırma yapıyorum, verdiği sitenin 2 sene önce tescil edildiğini ve ne 10 u daha 1 senelik bir iş olduğunu bir iki domain sorgulamada ortaya çıkarıyorum
Arkadaşı arıyorum
+ Merhaba,
- Merhaba bakabildiniz mi
+ Baktım ama hevesinizi kırmak istemiyorum ama anlatayım isterseniz özetle
- Lütfen
+ Uzak durun. Adamlar belli ***********. Böyle bir iş mi yapmak istiyorsunuz o zaman bana çalışın. Her web sitesi tasarımı aldığınız müşteri başına 250 lira para vereyim. İşi aldığım anda peşin.
- Ama bunlar şöyle yüzde veriyor falan,
+ O zaman ben almayayım, alana mani olmaya çalıştım siz de dinleyemeyeceksiniz. Teklifim geçerlidir.
Konuşma vedalaştıktan sonra sonlandı. Şimdi arkadaş ne yapıyor nasıl kendini kaptırmış bilmiyorum ama bu resimdeki kişi gibi 1 milyon kazanmadığı kesin.
Demekki saati 100 lira olan cevahir otelin konferas salonunda bir seminer versem parayı iyi kırarım.
Neyse başımdan geçeni anlattım uzun oldu hakkınızı helal edin.