Yaklaşık 1 ay oldu, bir proje için müşterimizle bir alışveriş merkezinin cafesinde sohbet ediyoruz 3 kişi biziz 1 de müşterimiz.

Yan masada birisi laptop ile insanlara birşey anlatıyor biraz dikkatlice baktım Megacılar lavaboya gitmek için masadan kalktım yanlarına yaklaşıp ilgimizi çekti dinlemek isteriz ufak bi görüşmemiz var dedim tabii falan dediler heyecanlı heyecanlı muhtemelen liseyi bitirince boşluğa düşüp kısa yoldan zengin olma hayallerine kapılıp ağa girmiş 2 tane gencecik çocuk..

Neyse 10:30 gibi görüşmemiz bitti, müşterimizi uğurlayıp masaya geçtik.. Arkadaşlar başladılar anlatmaya..Milyonlar hava uçuşuyor, hitaplar o biçim, bu işten kimler kimler zengin olmuş anlatıyorlar mega starlarımı ne varmış tövbe estağfurullah .. Bana 700 dolara web sitesi satıyorlar ama web sitesi ile alakalı en ufak bişey anlatmıyorlar, takılmışlar zincirdi, sağ koldu, sol koldu vs. Biraz dinledikten sonra bi kaç kontra soru sordum aldığım cevaplardan sonra artık dayanamadım ve biraz ben konuşmaya başladım

B: Ben M: Megacı

B: Peki şimdi ben bu işten ne kadar kazanıcam, mesela ben şu an size parayı yatırıp bu sisteme girdim ve hemen yanımda ki arkadaşımıda ikna edip sisteme soktum ne kadar para kazanıcam ?

M: O arkadaşınız sayesinde 35 $ para kazanacaksınız ve o arkadaşınızın sisteme dahil ettiği her kişi başına para alacaksınız (35 $ rakamını yalnış hatırlıyor olabilirim)

B: Peki sen bu ay kaç kişiye sattın bundan..?

M: (Rakam vermeyim vs. derken uzun ısrarlar sonucu söyledi) 5 kişiye..

B: 5 kişiye 700 $ dan bu şeyi sattın öyle mi ? Ne kadar kazandın ?

M: Evet 5 kişiye sattım bu ay çokta uğraşmıyorum günde 2-3 saat kadar ilgileniyorum.. 175 $ kazandım ama bu her ay artıcak vs. vs.

B: Bana bu zımbırtıya 700 $ vericek müşteri bul ben sana 35 değil 135 dolar veriyim ?

M:

O gece 2 saat sohbet ettik çocuklarla biz gerçek işimizi anlattık tabi ardından kendimizce bi kaç tavsite verdik ve mağlesef toplum o kadar bilgisiz ki bu konular hakkında anlatamam çocuklar gerçekten inanmışlar ya hani ciddi ciddi bizim ne iş yaptığımızı anlattıktan sonra, onlara bu sistemi anlattıktan sonra bile ama diye başlayan bi dünya cümle kurdular, adamlar bildiğin inanmış.. Daha sonra 3 tane daha arkadaşları geldi hepsi 16-18 yaş arasında çocuklar.. Kimisi tekstilde çalışıyor, kimisi garsonluk yapıyor.. Belkide aldıkları 2-3 aylık maaşlarını bunlara kaptırmışlar ama mağlesef hala farkında değiller.

Biraz anlatmaya çalıştık ama zaten iş işten geçmiş inanın çok üzüldüm gecenin o vaktinde çabalıyorlar verilen vaatler, gösterilen şaşaalı hayatlar vb. durumlar ile kanlarına girmişler resmen..

Çok yazık, çok..