Bunu yapanların yaşı 16-22 arasında. Bu forumda da var bu yaş aralığında insanlar. Bende bu yaş aralığındayım. Ulan biz niye böyle değiliz? diye bir soru sormamız gerekiyor.
Şöyle söyleyelim, mahalle kültürü/semt kültürü/ilçe kültürü/il kültürü/bölge kültürü. Her mahallenin farklı bir kültürü var. Hatta her evin içerisinde bile farklı bir kültür var. Ülke gelişmediği için böyle bir durumdayız dersem de yanlış olmaz. Ülkenin %60 ı varoş. Belki daha fazlası. Kimseyi hor gördüğümden değil. Kendini geliştirmezsen, ailenin izinden gidersen sende varoş devam edersin. Bundan bir 25 yıl önce %80 varoşluk vardı. Şuan annesi babası çok elit/kültürlü/bilgili/eğitimli insanın olduğunu sanmıyorum.
Eğitim seviyesi düşük olursa, bunlar olur. Fakirlik olursa bunlar olur. Zihniyet bu olursa bunlar olur. Hani buraya nereden geldin? dersiniz. Ama kötü olan şeylerin neredeyse hepsi buraya bağlanır.
Hocam benimde olduğum semt'te bunlardan var ama ben evimden üniversiteme dershaneme neyse o,bunlar o yaşamı seçiyor ha tabi ki ailenin bilinci kültürü çok önemli,yani bazı aileler var o çocukları 10-11 yaşından beri internet kafelere,sokaklara salıyorlar haliyle bu çıkıyor.
Konuyu sonuna kadar okudum, konudaki sitemi de anlıyorum ama bir örnek nesil olarak Osmanlı vurgusu nedir ya?
Osmanlı'da ki kastım şudur; O zaman gençler ne böyle saçma işlerle uğraşıyor,ne elin karısına kızına sarkıyordu.Flinta gibi gençler vardı,adabıyla sever,adabıyla hareket eder,kaldırımlarda oturup gelen gidene sarkmaz,gece bağırıp içip,egzoz patlatıp rahatsız etmezdi.(Dönemin sorunlarına kasten o zaman da başka sorunlar vardı).(İstisnalar hariç).Tabi bu benim fikrim,benim size saygılı olmam ve olduğum gibi,sizlerinde bu fikre saygı duymanızı rica ediyorum.