Sessiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle bişey yok dediğine katılmıyorum orası mynet gibi bir portal olsaydı ozaman derdim kendi portalı diye ama google bir motor adı üstünde motor hisse isteyemediği için alttan işi götürüyo yok algoritma yok bilmem ne reklam versende ufak çaplı reklam verenler umrunda bile değil emin olabilirsin.

Bir arama motorunun böyle uyanıklık yapmasının duruşuna yakışan bir tarafı yok, heleki google yapıyosa bunu zaten aç gözlülüktür başka bişey değil sizde böyle kaç senelik kullanıcı olarak böyle derseniz yarın google daha beterini yapar ozamanda verebilecekmisin? şımartmamak lazım google senin benim sayemde buralara geldi yoksa sevilmese gelirmiydi çizgisini bozmaya uğraşıyo hadi hayırlısı.
Katılmayabilirsin ama bana göre böyle. Google'da Adsensesi, adwordsü, trendi, gmaili v.s. ile bir portal. Hem de dev bir portal. Portal deyince aklına neden mynet gibi siteler geliyor sadece? Sen ver reklamını, rakiplerin 10 kuruş verirken sen 12 kuruş ver bak nasıl en tepede çıkıyorsun? İşin özeti bu. Artık internette ticari altyapısı kurulmuş bir sektörde çok enteresan bir içerik sunmadıkça tepelere çıkmak zor.

Mesela sana giyim sektörünü örnek vereyim. Devasa siteler var. Trendyol, Markafoni, Modanisa, Limango, Morhipo. Forumda bir kişi çıksın ve ana kelimelerden birinde, örneğin elbise modelleri, ayakkabı modelleri gibi bir kelimede ilk sayfada olduğunu göstersin? Var mı böyle biri? Yok.

Daha ufak çaplı kelimelere bak. Kolye modelleri, bilezikler v.s. gibi. Aynı şeyi görürsün.

Ama sen film izle kelimesinde reklamsız ilk sayfaya gelebilirsin. Neden? Çünkü daha bu işin ticari bir altyapısı oluşmadı. Ticari derken e-ticaret anlamında. Birgün film sektöründe de giyim sektöründe olduğu gibi ticari yapılaşmalar oluştuğunda ve rekabet kızıştığında bugünkü film sitelerini de ilk sayfalarda göremezsiniz.

Bununla beraber Google'ın yaptığı bu güncellemelerden sadece bizim haberimiz oluyor. Sokakta birine git sor bakalım güncellemelerden haberi var mı? Hiç haberi olmuşmu şimdiye kadar? Millet ne bilsin Google'ın amacının ne olduğunu? Onların işi ilk sayfadaki sitelere tıklayıp işini halletmek o kadar. Google'ın değeri bizim gözümüzde düşebilir ama ziyaretçilerin pek önemsediği de yok.