Hepsi boş sonuç olarak. 25 sene boyunca bütün dinleri araştırıp bir sonuç elde edemeyen ancak doğruya sonunda bulan bir yazarın yazdığı kitabı tavsiye ederim. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur.
Laf olsun diye paylaşmıyorum kitapta dinlerle alakalı bir şey yoktur sadece neyi aradığınızı ve en kestirme yoldan nasıl ulaşacağınızı anlatıyor. Alıp dikkatlice okuyun, binlerce kitap okumak yerine onlarca sene dinleri araştırmak yerine direkt uygulamaya geçin. Kitap okumak üstünde düşünmek yorum yapmak boşa çabadır, kitabı okuduğunuzda ne demek istediğimi anlayıp bana hak vereceksiniz.
Bir örnek vereceğim, insanlar devamlı gelişim kitapları vs okurlar ama okudukça daha çok okumak isterler, bu bir harddiski doldurmaya benzer. Ama gerçeği bu şekilde bulamayız.
Kitabın yazarı bu hususta şu örneği vermiş aklımda kalan, bildiğiniz inandığınız bir şeyi söyleyin ve onu destekleyen aklınıza gelen şeyleri not alın, aynı şekilde daha sonra bu iddiayı çürüten karşıt görüşte olduğunuzu varsayarak fikirlerinizi deliller göstererek not alın. Neyi biliyorsun şunu, onu nasıl biliyorsun şundan dolayı, peki onu nasıl biliyorsun, bu şekilde bir kısır döngüye girebiliyor. Yazar bu noktaya temas ederek daha çok bilginin insanlara bir faydası olmadığını söylüyor ki bence doğru. Kitapta ise bilgiye yer verilmiyor sadece çeşitli uygulamalar var bilincinize erişmeniz için. Kesin olarak bilgiye ulaşmak için ise gözlem yapılması gerekiyor, neden biliyorsun nasıl biliyorsun? Bildiğim için biliyorum. Yani görmek gibi bir şey aslında, bir insana gördüğü şeyin ispatını isteyebilir misiniz hayır zaten görüyor ve bilgiye ulaşmakta görmekle eşdeğerdir.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=438244