Papağan forumunda şöyle bir yazı buldum okumanızı tavsiye ederim.

Merhaba Arkadaşlar,

Papağanda son nokta olarak bilinen Ara türü ihtişamlı görüntüsüyle eminim ki her papağan severin hayallerini süslemektedir. Bu türü almadan öncede mutlakaki araştırma yapılarak bilgi edinilmesi şarttır.

Kısaca Aralar hakkında bilgi paylaşımında bulunalımki siz bu türü sahiplendikten birkaç gün sonra ilgilenemiyorum vs gibi bahanelerle kuşumuza tekrar satışa çıkartmayın nasıl bir tür edindiğinizi bilerek sahiplenin.

Öncelikle bilinmesi gereken ve birçok papağan sever tarafından da desteklenen bu türün ev ortamında beslenmesinin uygun olmamasıdır. Malum boyutları sebebiyle siz ne kadar büyük bir kafes alırsanız alın onun o kafes içerisinde rahat edeceğini düşünürseniz düşünün, gerçekte bu hayvanı küçük açık bir tüneğe veya bir kafese hapsederek sadece eziyet etmiş oluruz. Tabi evinizin bir odasını sadece Aranıza ayırmak ister ve bu şekilde dizayn ederseniz veya evinizin her tarafında dolaşmasına izin verirseniz buna kimse bir şey diyemez Smile

Gelelim en önemli kısmına ses desibelleri okadar yüksektirki Aralar çığlık attığında aynı odada durmanız mümkün değildir. Sanmayın ki sadece kızdığında vs çığlık atıyor Smile ortada hiç bir şey yokken de atmaya başlayabiliyorlar veya sizin onunla ilgilenmenizi istediğinde de atıyor olabilir sebebini bilemezsiniz birçok şey olabilir.

Elde üretim aralar doğadan yakalamalara nazaran haliyle çok daha uysaldır. Ne olursa olsun ben yinede sahipleneceğim derseniz de mutlaka elde üretim tercih etmenizi öneririm.

*Fiyatlarına gelince şu sıralar ithalatçıdaki fiyatı 2.000 - 2.250 - 2.500 arası değişiyor.
*Petshoplardan almak isterseniz yukarıda ilettiğim fiyatın üzerine + kar marjı koyup satılıyor oda artık petshopun insafına kalmış.
*Daha önce sahiplenilmiş ve ardından tekrar satışa çıkartılmış Aralar eğitimine göre 3.000 civarlarından başlayıp çok üst rakamlara kadar çıkabilir ilettiğim gibi eğitimine bağlı.
*Elde besleme bebek bir Ara edinmek isterseniz 5.000 - 7.000 ortalamalarda değişir.

Not ; Bu fiyatlar klasik türleri için geçerlidir doğada ne kadar az bulunan bir türünü isterseniz fiyatlar o kadar çok yükselmektedir.

Saygılar.

http://www.youtube.com/watch?v=iLD-ZPoUGyA

Alıntıdır.
http://www.papaganclub.com/konu-ara-...erekenler.html