Riot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar

Ufak bir sorum olacak şöyle özetleyeyim.

Ortada bir haber sitesi var ve başka kaynaklardan kopya içerik paylaşıyor veya bir ilan sitesi var kopya ilan paylaşıyor gibi vs.

Bu konuda bir sıkıntı çıktı ve yasal süreç başlayacak. Domain sahibine mi yoksa dosyaları barındırdığı host sahibine mi konu ulaşır ?

Örnek diyecek olursak ben bir domain açtım arkadaşıma verdim. O domaine haber sitesi kurmuş ama içerik copy paste ve alanı ben veriyorum gibi.

Teşekkürler tüm cevaplar için

Merhaba,
Haber sitelerinde ilk sorumlu Haber Sitesinin İmtiyaz Sahibidir. Genel Yayın Yönetmeni ve varsa editörler de sorumlu tutulabilir. Domain sahibi ilk sorumlu değildir.

Ancak yukarıda saydığım hiç bir kimse yok ise sorumlu olarak domain sahibi gösterilebilir. Fakat cezai işlem uygulaması konuları biraz daha karışık. Site kapatılabilir fakat eğer uyarı tebligat gelmemiş ise hosting sağlayıcı ve domain sahibi bu işten sorumlu tutulamayabilir.

Çünkü who is bilgilerine pek kolay başkasının adı yazılabilir. Örneğin Yurt Dışından Godaddy den aldığınız alan adı üzerine ben sizin bilgilerini yazsam ne olacak siz mi sorumlu oluyorsunuz ?

Bunların cezai yaptırımları yok. En çok ICANN veya Godaddy ye şikayet edip site ve alan adını kapattırabilirler. Eğer mahkeme kararı çıkartıp ödeme bilgilerine ulaşırlar ise ancak oradan belki bir şey yakalayabilirler.

Durum tam olarak ne olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim. Haberler ile ilgili birkaç defa savcılık ve polise ifade verdim. Süreçleri iyi biliyorum.