Biz bunu kolayca çözülüyor ve buluyoruz peki google veya bir yazılım bunu nasıl yapar?
yani materyalin soruya karşılık geldiğini nasıl bulur?
bununla alakalı yaklaşık 8-9 sene önce google ın şu anki temelini oluşturan patentlere ve bir adamın (adını unuttum) bir araştırmasına bakmanız lazım..bu adamın bulduğu şeyi google kullanıyor..çok vaktim yok şu an ama araştırmanız lazım..google ın nasıl çalıştığı ile alakalı yazılar çok..burda hatırladıgım kadarıyla çok karmaşık matriksel bir düzen var..matematik ağırlıklı..yani google direk aa burdan bu sonuç çıkıyor diye bilmiyor sadece gelenlere bakarak bu yazının ne olduğu hakkında yada neler olabileceği hakkında bilgileri topluyor..eşleştiriyor..
bu algoritma ise yeni patent ile gelen ilişkili bağlantılarla alakalı güncellemeler..gidip bir haber sitesinin bir oyun sitesinden aldığı linkin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum..
google hiçbir zaman ana algoritmasının temelini değiştirmedi..bunu çok nadir güncelledi..yaptığı tek şey panda penguen gibi algoritmadaki bilgileri düzenleyen ayrı algoritmalar kullanmak..
ana algoritma <> panda + penguen ile ilişkili..