Ben çalışmadan geçiyorum diyenlere aldanma. 6 ders alıyorsa çalışmadan anca 4 tanesini geçebiliyordur en fazla. Ortalamayı ise zar zor kıl payı tutturuyordur. Kalan dersleri de zorunlu almak zorunda. Yok öyle bir dünya yani mantık fln. Bilmediğin bir konunun mantığı falan olmaz.
Ben Ege meslek yüksekokulunda okudum ardından AÖf dikey geçiş yaptım. Direkt 2 yılda yüksek not ortalaması ile bitirdim. Yapmanız gerekenler basit. Aöf kitapları oldukça güzel. Kitaplarda koyu puntolarla belirginleştirilmiş yerler ve ünite giriş sayfasında verilen ana başlıklara çalışıp kitaptaki ünite sonundaki soruları çözerseniz geçmeniz garanti olur.
Ben kursa gittim 2 yıl. Orada özetler ve dershane tarafından hazırlanmış sorular veriliyor. Bu da büyük bir kolaylık sağlıyor. 25 30 sayfalık ünite 3 4 sayfalık özet halinde veriliyor.
Ek bilgi: Geçmiş yılların sorularına çalışıp geçin gibi hikayeleride unutun. 2 yıl önce sistem yenilendi. Kitaplar ve yazarları komple değişti. Soru havuzu yok ortada. Eski sorular çöpte. Öyle eski sorulara bakıp geçme dönemi de bitti.