Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuralı ovh panelden oluşturuyorsunuz.

Windows içinden gelen trafiğin tipini detaylı nasıl incelersiniz bilemiyorum.
OVH'nin kural oluşturma paneli çok basit geldi bana ? Detaylı bir kural oluşturma yeri var mı ki?

conquer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elazığlı arkadaş izah etmiş yinede belirtmekte fayda var. Bu firewall sunucuya bağlı ancak bağımsız çalışan bir firewalldır. Bu sebeple kullanımını bilen kişiler rule yazabilir ancak 2008 olmasının dezavantajı en azından bireysel olarak söylüyorum trafik analizi yapamayacağım ve rule yazamayacağım bir işletim sistemi. Centos ile tcpdump kullanarak trafik analizi yapıp iptables rule'leriyle de saldırı trafigini bir nebze kontrol altında tutmak mümkün ancak windows 2008 için bu durum ne kadar kullanışlıdır tartışılacak ayrı bir konu. DDOS Guard adında bazı yazılımlar ile oluşturulabilecek rule'ler mevcut. Saldırı almaya devam ederseniz tekrar konuyu aktif edin onun üzerine çözümler üretebiliriz.
Cevaplarınız için Elazığlıya ve size çok teşekkür. Yeri gelmişken sormak istediğim bir soruyu sorayım;

Şimdi ara ara OVH'nin tespit edemeyeceği küçük ölçekli ama benim için zararlı 3-4 bilgisayardan flood yapıyorlar.

Sadecehosting ile çalışırken firewall kurallarında 1 IP'den gelecek olan isteği sınırlandırabiliyorduk. OVH'de sanırım bu mümkün değil ?

Yazılımsal olarak Windows Server 2008'de böyle birşey mümkün mü?