Eline saglik hocam, guzel bir yazi olmus herzamanki gibi. Tum arkadaslara siteni takip etmelerini oneririm, puf noktalari tek tek not almalarinda fayda var. Nacizane ben de birseyler karalamak istiyorum konu altina.

Cop paravanlar...

Uzerine basa basa kac tane konuda yorum yaptim, nerdeyse bazsi seocu(!) arkadaslar bana kas goz isareti yaparak, "sen bilmezsin, biz senelerdir " bu isteyiz der gibi konusuyordu. Yap spini gir paravana, yap spini gir paravana, al sacma sapan makale gir paravana, gir anlamsiz makaleleri gir paravana, ordna bas sitene link, ya ne bekleniyordu?

akil var mantik var. hep sunu dedim "paravanlara, kendi sitenizden daha cok sahip cikin" bana "yaa olmaz oyle," , "yaa alakasi yok" dedi hep uzman(!) arkadaslar.

Diyelim 100 paravan + 1 siteniz var. Siz sitenize en kaliteli makaleleri giripte, paravana sacma sapan makaleler girip link verirseniz, verim beklemeyin. Gercek hayattan bir ornek: Bir magazaniz (ana siteniz) var ver size 100 adet sacma sapan, urunleri kalitesiz (spin makaleler) olan bakkal musteri gondermeye calisiyor. ama bu bakkallara (paravanlar) gelen musteriler bir bakiyor, ayakkabi satiliyor ama yirtik, tup satiliyor yarisi bos, yemek tarifi kitabi satiliyor birsey anlasilmiyor, raflarin yerine bakiyosun duzensiz... Simdi benim magazami bu sekilde herseyiyle osrunlu bir bakkal onerse ne olacak, musteri demez mi "aman aman kalsin, sen boyleysen o market nasildir kimbilir"

Ote yandan sitenizden daha cok deger verdiginiz 100 paravaniniz var ise bunlardan sitenize link verirseniz, o zaman bu gercek hayattaki ornegiye, etilerdeki, bebekteki, istiklal caddesindeki magazalarin herbirinin senin marketini onermesi gibi birsey olur. Cunku musteri der ki "ya bu magazalar kaliteli, bu magaza, oteki magazalar hep surda bi magaza var gitmeni oneririm diyor bana, mutlaka o da kalitelidir, gidip bir bakayim" der musteriler o magazalara geldiklerinde (kaliteli paravanlar)

Yani paravan dediginiz sey aslinda site, yani paravan oldugunu siz biliyosunuz, googlein gozunde o zaten bir site. eee haliyle 100 cop siteden link alirim derseniz paravanla ugrasmayin cop site dolu zaten. Yok niye cop siteden link alayim boyle bi mantik mi var derseniz, zaten yaptiginiz o fark yok ki?

Yani sitenizi sergilediginiz showroomlariniz (paravan denilen siteler) iyi olmali, hatta sitenizden iyi olmasi lazim. Tekrar kisa bir ornek.

100 adet reklam panonuz var ve 1 magazaniz var. Siz reklam panolari sayesinde magazaniza musteri cekmek istiyorsaniz, eger bez ayakkabi bile satiyorsaniz adidas, nike, converse reklami yaparsaniz musterilerin dikkatini cekersiniz, keza satmaniza gerek bile yok yeterki musteri gelsin. (ilk etapta hit cekmek, tabi ki kisilere istedigini vermek gerek) ama siz kiraladiginiz reklam panosunda yirtik bez ayakkabi, tuvalet terligi satiyoruz diye reklam verirseniz, istediginiz kadar "ama ben nike, adidas, konverse satiyorum, o kadar reklam da yaptim, niye kimse gelmiyor ki acaba" demenin anlami kalmiyor.

Velasil kelam, paravanlariniza kendi sitenizden daha cok deger verip, sitenize 1 bakiyorsaniz, paravanlariniza 5 bakmadiginiz surece bu hep oldu, hep olacak. 100 makale yazdiriyorsaniz, en normal 10 tanesini sitenize girin, en iyi 100 taneisni paravanlariniza girin ki, sitenizi oneren tipler serserile degil de beyefendiler olsun.

Herkese iyi calismalar.