SLiM_BoY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Aslında konuyu biraz geç açtım. Araçları yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum, ilanlar yeni zaten. 52.000 TL'ye 12 Eylül ilanlı bir tane 36.000 km'de 2010 Highline buldum, ama araç bugün satılmış

Şu an 47.000 TL bütçem var. 50 bin lirayı maalesef geçemiyorum. Arabanın alımı, sigortası, plakası, kaskosu, bir depo benzini, temizliği ıvırı zıvırı Yazdığım ilanlara da pazarlık yapmam gerekecek anlayacağınız.

Bugün "2010 Highline - 48.500 (Siyah) - 85.000 km - RCD 510" özellikteki araba için görüştüm. Servis bakımlı olduğu söylendi, muhtemelen de yarın aracı görmeye gideceğim. Ankara'da olduğu için bana da yakın; İstanbul'daki araçları görmek için (füme ve mavi) yaklaşık 1.000 TL masraf etmem gerekecek ki bu siyah araç şu an en mantıklı seçenek olarak karşıma çıkıyor. Mavi renkteki araba 51.500 TL olmuş bu arada, o seçeneği de elemek zorunda kaldım Önümde de 90 bin bakımı var. Araç gerçekten sorunsuz ve temizse şu an Golf olarak bütçeme uygun alabileceğim tek araç siyah olan.. 90.000 bakımını da kim bilir kaç sene sonra yaptırırım. Günde 20 km'den fazla yol yapacağımı zannetmiyorum, iş yerim evime çok yakın

Ankara'da bulunan arkadaşlardan bir ricam var; Arabayı baktırabileceğim güvenilir ekspertiz tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?
Daha önce VW hatta Golf kullandınız mı bilemiyorum ancak bütçeniz ile alınabilecek en makul araçlar listesinde ilk sıralardadır.

Araçların yüksek km olması yalnızca ağır bakımları konusunda sizi biraz yorabilir, VW ki hatta Alman Araçları için bu km seviyeleri sorun oluşturacak bir durum değil, alacağınız aracı TRAMER sorgusu ile birlikte muhakkak bir YETKİLİ WV servisine götürünüz, tüm servis geçmişi hakkında bilgi alınız, Olumsuz bir durum olursa da değerlendirmenizi yapabilirsiniz...

Bazı VW yetkili servisler DOD101 Nokta testi hiğzmeti veriyorlar aracı 101 nokta testine sokup bir rapor sunuyorlar, çok gerekli görmesem de aklınızdaki soru işaretlerini çözecektir; bu test 4-8 saat vakit alıyor önceden bilginiz olsun

ismailbal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
DSG araç satın alacaksanız ne olursa olsun garantisi olan araç almanızı tavsiye ederim. DSG şanzımanlarda sorun çıkabiliyor ve eğer garantisi yok ise ciddi rakamlar çıkıyor.

https://www.sikayetvar.com/arama/dsg
DSG dünyaca tanınan ve WV tarafından kullanılan bir Şanzıman modeli, sayıca çok satılması ve Dizel araçlara uyum sürecinde bir takım güncellemeler oldu geçmişte, lakin 3-4 yaşında araçlarda bu sorun var ise zaten servis kayıtlarında muhakkak GÜNCELLEME GEREKLİ diye çıkıyor, ekstrem durumlar hariç tabii ki ...

Servis dökümlerinde DSG Hatası vermiş mi diye muhakkak sorun, eğer araç DSG konusunda arızalar vermiş ve bu mekanik bir onarım oldu ise araçtan kaçının lakin yazılım güncelleme yahut Yağ Değişimi ile çözümlenmiş ve o sırkıntının tarihi eski ise sorun olmayacaktır.

Konu VW olunca çok konuşup yazıyorum,
Umarım faydalı olur ancak benim esas önerim çok farklı

Yıllık çok km yapmayacaksanız WV Golf7 1.2 BMT de alabilirsiniz,
Sıfır araç almış olursunuz http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-golf.aspx

İlalha ki bütçeyi aşmayacağım diyorsanız illaha HIGHLINE hatta Sunroof'lu bir model tercih edin derim

Bol Şanslar