Miayke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki sitenin ceza yedigini nasıl anlarız ? mesela ben ceza aldım bilmiyorum onu nasıl ögrebilirim infosu falan var
Merhaba,

Ceza çeşidine göre değişir bu yüzden çeşitli şekillerde anlamak münkün. Eğer Google tarafından ceza aldığınız belirtilmişse manuel işlemler menüsünde yer alır.

Mesela tam spam cezası uygulandıysa sitenizin infosu ve Google dizinindeki tüm indexler kalkar.Aynı zamanda bu manuel spam olarak bildirilir.

Google ban durumunda hiç bir manuel işlem bildirilmeden bir anda dizinden tamamen kalkarsınız.

Doğal olmayan giden ve gelen bağlantılar kısmi ve sitenin tamamına olarak uygulanan çeşitleri vardır. Kısmide siteniz yerinde kalır ve bir kısım ceza uygulanır tamamına uygulanırsa anahtar kelime ve diğer aramalarda tamamen gerileni. Manuel işlemler menüsünde genellikle bildirilir.

Kalitesiz içerik cezası kopya, basmakalıp bir birinin tekrar olan içeriklerden dolayı alınan ceza siteniz anahtar kendi kelimesinde 5 ile 7 sayfalara geriler bu gibi cezalarda manuel işlemlerde belirtilir.

Yani bu cezalar genel olarak alışılagelmiş olanlardır. Penguen'den sonra Doğal olmayan cezalar ve tam spam başladı. Panda cezalarında bu cezadan önce genelde kalitesiz içerik ve Google ban mevcuttu.

Tam spam , Kalitesi içerik, Google ban bu cezalar içerikten dolayı.
Doğal olmayan gelen,Doğal olmayan giden bağlantılarda backlinkten dolayı olan cezalardır.

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.