conquer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Proaktif ddos korumasına sahip OVH sistemleri normalde engelledigi ddos sırasında sunucu erişimini kesmezler. Ancak sadece OVH sistemlerin bu proaktif ddos'u için geliştirilmiş bir saldırı scripti mevcut. Piyasada bulunmasada bazı kişilerin elinde mevcut ve her türlü ovh sisteme minimum 1gbps hatlı uplink'li bir makina ile rahatça saldırı yapılıp sunucu down ettirilebiliyor. Malesef ovh bu sistem için henüz tam olarak bir koruma geliştirebilmiş değil. Bu sebeple bizde yakın zaman önce ovh'ı bırakmıştık.

Bildiğim kadarıyla proaktif ddos korumasında da kişilere 40 adet civarında rule tanımlama hakkı veriliyormuş. Biz kullanmamıştık ancak gelen saldırı trafiği analiz edilerek bu tanımlanacak ruleler ile belki saldırı boyutu düşürülebilir yada engellenebilir. 3-4 aydır OVH'ı takip etmiyorum belki bu scriptle ilgili çalışma yapılarak saldırıyı engellemek için bazı kurallar geliştirmiş olabilirler.
Bu saldıran kişilerin öyle profesyonel olduklarını sanmıyorum. Çünkü önce websiteme saldırdılar ve onda sorun olmadan saldırıyı engelleyebildi.

@HostPaket sağolsun tracert'ı aklıma getirdi ve firewall panelden aktif ve permanent modunda görünsede aslında aktif değilmiş. Sanırım bundan dolayı kesinti yaşandı.

Firewall'u deaktif ettim birkaç internette gördüğüm kuralı aktif etmiştim. Şimdi kuralları sildim ve tekrar permanent moduna aldım. Tracert'de şuanda firewall aktif görünüyor.