Dün gece itibarı ile kendime ait sitelerden edindiğim deneyime göre çöp paravanlardan alınan backlinklere sahip sitelerin bir bölümüne yapay bağlantı uyarıları gitti. (Wm tools larınıza ve maillerinizi sıkıntı varmı diye kontrol edin derim)

Çöp paravanlardan link alıp yükselme devrini kişisel görüşümce tarih oldu.

Önerim: Toplu sadece tanıtım yazısı satılan sitelerden tanıtım yazısı almışsanız hemen önleminizi alın ve yazıları sildirin.

Gün içinde belirli kelimelerde dalgalanmalar yaşamak olası. Hatta 1 hafta kadar sürebilir.

Alt bölümü 19 Ekimde ilave ettim.
Hiç kimse uyarı mesajı geldi sıralama kaybolmadım işlem yapmayacağım demesin. O uyarıdan en geç 72 saat sonrasında bir çok aramada kaybolacaksınızdır.

1. Adım: Backlinkinizi hızlıca analiz edin.
2. Adım: 2 yere aynı yazı atılmışsa 2 sinide disavow dosyanıza ekleyin. Yani 50 forum tanıtımı almışsanız ve 50 sinede aynı yazı atılıp işlem yapılmışsa alayını reddedin. Tanıtım yazıları vsler tüm backlink çeşitleri için işlem aynı.
3. Adım: Footer backlink alımı yapmışsanız tümünü kaldırtmadan nofollow olarak düzenleyin.
4. Adım: Disavow dosyanızı hazırlayın ve sildirebildiğiniz kadar siteden üstteki kriterlere uyuyorsa eğer birebir iletişime geçerek (tanıtım yazıları, forum tanıtımları vs) sildirin.
5. Adım: Disavow dosyanızı hazırlayın ve tümünü reddetmeden üstteki gibi yükleyin.
6. Adım: Eski trafiğinizi kaybetmemek akıllıca olacaktır. Bütçeniz varsa bir şekilde eski hitiniz düzeyinde trafiğin sitenize girmesini devam ettirmeye çalışın. (Adwords vs)
6. Sonrasında hepimizin yaptığı gibi bekleyin. Aceleci olmayın tekrar değerlendirme için. Göründüğü gibi yeniden değerlendirmeyi manuel işlemlerden atmak yerine bir bakın millet ne yapmış ne dönüşümler almış sonrasında profesyonel bir açıklama ile dürüstçe yalansız dolansız anlatarak itirazınızı gönderin.

Uyguladığım yol haritam bu şekildedir. Umarım hepimiz atlatırız.