2 yıldır Ukrayna Kharkov da yaşıyorum şuanda TR deyim fakat yakın zamanda Kharkov değilde arapların , türkmenlerin , kısacası Türk'ler de dahil olmak üzere yabancı bakımından çok az kitleye sahip olan bir şehire gidip yaşamayı düşünüyorum kısmetse. Arkadaşlar belki dediklerimi yanlış anlicaksınız ama ben 2 yılda şunu gördüm ki gurbette kendi ırkından kimseyle takılmicaksın dostluk kurmicaksın

Gurbet atasözü gerçekten %80 tutuyor. Bu arada Ukrayna fakir bir ülke polisleri her sovyet ülkesindeki gibi aç yüz verirseniz ota moka rüşvet isteyecek yüzü buluyorlar. Sert çıkarsanız hemen geri vitesi atıp eyvallah diyorlar. Ama şu varki insanları arasında birbirini çekememezlik durumu , örneğin ülkemizde birinde porsche var yolda giderken 10 kişiden enaz 6 sı Allah bilir bunu nasıl almıştır. Bak bak nasılda hava atıyor. Baba parasıyla porsche almış havalara bak . Gibi çekememezlik durumları okadar çok varki anlatamam. Lakin Ukrayna'lılar okadar ekonomisi kötü ve maddi durumu kötü olmasına rağmen orada lüx araba görünce helal olsun ne yapmışta almış emek vermişte almış düşüncesi var insanlarda. Yanlışım varsa affola.