Renia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bencede beymenlokum gibi bir marka alsalar markasına benzeyen bir site açsanız o zaman lokum sattırmayabilirler, ama bu şekilde birşey yapamazlar gibi geliyor.
Lokum satısında bır sıkıntı yok. Konunun detaylarını aşağıda vereceğim hocam.
BydlL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bir kelimenin patenti alınabiliyor mu ? O zaman adamlar sokakta lokum sattırmaz bizim ismimizi kullanıyor diye Patent mevzusunu tam bilmiyorum ama saçma gibi geldi.
Haklısınız. Genel isimler genel anlamları ile tescil edilmiyor. Yani lokum olarak tescil ettiremez. ama bir arkadaşında dediği gibi xlokum.com onda ise xlokum.net den lokum ısı yapdırmaz. Lokum genel isim olduğu için marka tescil ve patent konusunda sıkıntı yok.
Respective adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lokum satış sitesi olur sanırım olabilirse
öyle düşünüyorum..
Mf.Rub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lokum sanırım farklı bir dilde ayrıca emlak anlamına geliyordu fakat emin değilim.
Ayrıca patent konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Haklısınız. Patent konusunda sıkıntı yok.
bLaCkReaLiSt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almadan önce patent konusunu araştırın bence.
Sıkıntı yok hocam.
TheWebmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü sizin proje, emsal teşkil etmiyor lokum.com ile. E-ticaret tabanlı bir siteniz yok, lokumun tanıtımınıda yaptırmayacak halleri yok

İşi e-ticaret'e döktüğünüz vakit sıkıntı yaşarsınız.
Sıkıntı yok hocam. Herkes bilgilensin. Lokum genel bir isim. Oyüzden herkes istediği uzantıda lokum ile ie ilgili işler yapar, lokum satar..
toLqahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fiyat nedir banada ö.m Yollarmısınız mümkünse ?
600
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:16:31 -->-> Daha önceki mesaj 14:08:18 --

6000 ile 7000 dolar arasında.. şimdilik..

Lokum bizde sorun cıkmıyor .
çıkmaz abim
Soickan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
lokum satacaksanız alırım bir dal
veririm bir dal
TheWebmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lokum.com Yemeksepeti'nin bir projesi. Muhtemelen o nice sınıflarında patent'ini almışlardır bu kelimenin.

Kısacası sana o domain'de lokum sattırmazlar, boşuna zaman kaybetme başını ağrıtmasınlar
Sıkıntı yok. Lokum genel bir isim oldugundan marka olarak bir sıkıntı yasamıyorum...

Yukarda da kısa kısa bahsettiğim gibi en büyük sorun lokum.com un marka davası patent davası açmasıydı.. Arkadaşlar bilelimki lokum, çikolata gibi genel isimler direkt olarak bir patent olayına giremiyor. Yoksa ülker etiye eti nestleye nestle godiva ya çikolata yapdırmazdı. Benim derdi bu anlamda bir sıkıntı yok...

xlokum.com olsaydı adamlarda bende xlokum.net i alsaydım o zaman farklı bi marka ortaya cıkıcakdı ve lokum saıtıyorsa ustumdekı sıte bana sattırmazdı ızın vermezse

Domain için verebiliceğiniz fiyat ne olurdu? bu konuda da yorum rica edeceğim.