KarAkademi, sevgili adaşım SEO konusunda yıl 2014 itibariyle kesinlikle konuşulması gereken bir konuya değinmişsin. Gel gelelim, R10'da SEO kategorisinde konudan konuya zıplayan, 1 saat içinde 30-45 arası konuya girip birşeyler okumuş ve yeterince zihinlerini bulandırmış arkadaşların senin pencerenden bakamadığını görünce çok da şaşırmıyorum. Bundan ötürü beyin fırtınası yapmak gerine, muhalefet bakışıyla eleştriler yazanlar olmuş. Bunlara takılma derim

fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeşim siteni inceledim. anlatım dilin çok güzel, insanı sıkmıyor. bu konu tartışılır ama müsaadenle daha kısa yazman konusunda tavsiye de bulunabilirim. çünkü bir kaç yazı sonra okurken gözlerim yoruldu ve çıktım
Keyifli geçmesi gereken sadece okumak gibi basit bir eylemde, gözleriniz yoruluyorsa, webmaster olmarak nasıl çalışıyorsunuz merak ettim Keza bir yazılımcı olarak hem okuyorum, hem matematiksel düşünüyorum, hem de geliştiriyorum. Yazan adam yazmaktan yorulmuyor sıkılmıyor, okuyan sıkılıyor. Sıkılacaksanız oynamayalım beyler

DarkeviL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için teşekkürler ancak site linkini forumlarda paylaşmak da bir seo adımı değilmidir ?

Seo ile kafayı bozmayın derken acaba seo yapıyor olmayasınız ?

Sadece bir düşünce. (:
KarAkademi deneyimlerini uzun uzun yazıya dökmüş. Bunları R10'da bir konuya sığdırması zor olurdu. Ek olarak böyle yazıların yer aldığı bir bloğu öğrenmeniz beyin fırtınası yapabilmek adına önem taşıyor. Arkadaş sitesini, "Güzel Siteler" kategorisine açsaydı bu siteden haberiniz olacak mıydı? Burada linkini paylaştı diye adamı link kasıyor diye fişlemeye çalışıyorsunuz ama benim gördüğüm, gayet "targeted" bir kitleye gösterilen/sunulan ve ilgi alanına dayalı spam olmayan bilgi paylaşımıdır.

chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
okudum da konuyu , ya yazan Çok profesyonel ( Profesyonel ise , ref görmek isterim )
ya da aklında dünya kadar soru var.
sorular iyidir dostum. ne kadar soru, o kadar alınması gereken cevap demektir ve unutmayın bilgi = güçtür.

konu altına 10 kiş mesaj yazmış, yarısı konudan sıyrılarak yanıt bırakmış. bu yanıtlarda konuyla alakalı bir tez veya teori atılmalı, karşılıklı bilgi alışverişi olmalıydı.

neyse ben konuyu saptırmadan bu kısmı burada keseyim.

@KarAkademi; internette gezerken ve birşeyler ararken denk geldiğiniz sitelerin bazıları dikkatinizi çekiyor mu? hiç SEO ile alakası olmayan yada SEO yapmak gibi bir derdi olmayan siteler/içerikler, nedense ilgili anahtar kelimede direk ilk sıralarda oluyorlar. diğer webmaster zihniyetiyle açılmış siteler ise daha geri planda kalıyorlar. bence bir sitenin doğal büyümesi, sabırla ve kontrol altında tutularak sağlanırsa, "SEO NEDİR" sorusunu sormaya gerek bırakmayacaktır diye düşünüyorum.