delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumları çok fazla okumadan cevap yazıyorum,

Askerdeyken tam 1 yıl tedavi gördüm, kullandırtmadıkları sprey kullanmadığım ilaç kalmadı diyebilirim bu iş ilaçla olmuyor.

Askerlik bitti köye döndüm. Başım çok ağrımaya acı çekmeye başlayınca babaannem tuzlu su yaptı ve bunu burnuna çek dedi, çektim ama nasıl bir yanma oluyor anlatamam, ardından yüzüstü yatmamı söyledi ve bende aynısını yaptım, tv seyrederken burnumdan su boşalmaya başladı damla damla o gün bu gün ağrı çekmiyorum. Benimkisi belki tesadüf olmuştur tam biteceği zamana denk gelmiştir. Sonrasında ağrı sızı olmasın diye şunları sürekli yapıyorum,

not: yazacaklarım yan etkisi olmayan şeylerdir yine de yaparken dikkat edin.

- Acı soğan doğrayın, gözlerinizi kapatmamaya çalışın, acı soğanı ince ince doğradıktan sonra karabiber karıştırın ve avucunuza aldığınız soğanı burnunuza yaklaştırıp kokusunu içinize çekin, uzun süre dayanmaya çalışın bu arada birisi burnunuzu silsin (bu gribe ve burun tıkanıklığına da çok iyi gelecektir)

- Deniz suyu bilinen birşey. Geri doğru suya yatın ve başınızı bir anda suya sokun, burnunuzdan inanılmaz bir deniz suyu girecek ve burnunuz akmaya başlayacak sakın çekmeyin sürekli silin. Denizde aynı zamanda suyun altında takla atmaya çalışın buda çok iyi geliyor

- Kaya tuzu (diğer bir adıyla turşu tuzu) kalın tuz olarak da bilinir. Kaynatın, kaynarken buharını ağzınıza ve burnunuza çekin, ılık hale geldiğinde ise suyu burnunuza genzinizi yakacak şekilde çekin.

- Duş alırken burnunuza ılık su çekin, tıkanır gibi olacaktır genziniz de yanacak ama sürekli bunu yapın hiçbir yan etkisi yoktur.

- Burnunuz akıyorsa sakın geri çekmeyin, burun akıntısı iyi birşeydir. Sümkürmekten korkmayın sürekli kağıt peçete kullanın.

- Son olarak saçlarınızı ıslak bırakmayın ve saç kurutma makinası kullanmamaya özen gösterin, bunun yerine iyi su çeken havlu işinizi görecek ve sinüzit ve migrenden uzak tutacaktır.

Sonuç olarak içinizde duran birşeyi dışarı atmadan rahat yok, onu yapmak için de o bölgeyi yumuşatmak gerek, yüzüstü uzanıp akıntıyı takıp etmek, sürekli tuzlu su buğusu yapmak bunlara ek olarak yapılabilir.

Herkese geçmiş olsun.

Önemli: Ben doktor değilim sadece yaşadığım tecrübelerden faydalanarak birşeyler paylaştım.
Eyvallah hocam tavsiyeleriniz için