Merhaba dostlar. Ara ara SEO açısından çok değerli bazı İngilizce, Rusça makaleler tercüme ediyorum. Tercüme ederken hem kendim yeni şeyler öğreniyorum hem de Dünya çapında otorite olan uzmanların nelerden bahsettiklerini başkalarının da öğrenmesini istiyorum. Üzülerek söylemeliyim ki bizde pek böyle değerli yazılar oluşmuyor. Yapamıyoruz.
Gerçi 150 kelimenin makale diye satıldığı ülkede daha fazlasını beklemek ayıp olur.
Şunu söylemeliyim ki genelde ülkemizde bir çok SEO uzmanının zerre kadar değer vermediği konuları tercüme etmeye çalıştım.
Birinci Makale Moz'un Ran Fishkinine ait.
1.
Görsel Rehber:Mükemmel Optimize Edilmiş Sayfa Nasıl Yapılır?
Bu makalede bence
Özgünlük Değeri üzerinde durulması gereken bir şey. Yani şu sorunun cevabını alacağız? Rewrite (yeniden yazmak) özgün bir içerik midir? Yani var olan bir makaleyi alıp değiştirmemiz makaleyi özgün yapar mı?
2.
Sürekli Backlink Alımı: Mükemmel İçerikle Birlikte
İkinci makale de buna benzer ama bir farkla, Mükemmel içerikler oluşturarak sürekli doğal backlink alımını nasıl yapacağınızı anlatmış. Nerdeyse 1 ay önce tercüme etmiştim o yüzden kime ait olduğunu hatırlamıyorum ama Backlinko'nun Brian Dean i bu makaleyi kendi sitesinde referans göstermişti.
3.
Link İnşası Rehberi Bu makale Backlinko'nun Brian Dean'e aittir ve geçtiğimiz ay tercüme etmiştim yanılmıyorsam. Bence modern link inşasına örnekler bulacaksınız.
4.
İndex Sorunu: Site Neden İndexlenmiyor. Bunu aslında sadece bu forumda çok sorulduğu için yazmıştım. Devaka.ru nun Sergey Kaşkarovu yazmıştı.
5.
17 Kullanılmayan Backlink Kaynağı
Bu makale yine backlinko'nun Brian Dean'e aittir. Burada yazılanları yaptığınızda Alexa'da korkunç bir patlama gerçekleştirebiliyorsunuz ( bunun bir önemi olmadığını biliyorum) ama index v.s bir çok faydasını görürsünüz.
Bir kaç makale daha var. Yine Brian Dean'e aitt Youtube SEO Rehberi , gibi çok değerli bir makale. Türkiye de bunun kadar bilgi içermeyen rehberler parayla satılıyor emin olun.
2-3 yıldır, içerikten başka hiç bir şeyin değerinin kalmayacağı inanan birisi olarak bu makalelerin benim gibi düşünenleri haklı çıkaracağında inanıyorum. Özellikle ilk ikisi.
Umarım zaman, fırsat ve sağlık olur ve yine dünya çapında çok fazla okunan makaleleri çevirip yayınlama fırsatımız olur.