Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlar için teşekkürler. Bir kaç kez dikkatimi çekti. Maaş mı verıyorlar askere bır de? ne kadar verıyorlar eger oyleyse? benım bıldıgım bır zamanlar 20 tl gıbı komık bır rakam verılıyordu.
Valla askerde o para çok değerli oluyor. Ben bölük yazıcısıydım O maaşları ben hazırlıodum askerde, kuruşu kuruşuna hesabını soruyorlar. Sıkıntılı işti biraz. Benim zamanımda 2009 da terhis oldum çavuş maaşı 22 felandı galiba şimdi 30 olmuştur belki.

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bölük komutanına göre değişiyor olay.

Bölük komutanı kısa dönemleri seviyorsa dediğin gibi hiçbirşey yapmazlar, bizim bölük komutanımız kısa dönemlerden nefret ediyordu aslında adam herkesten nefret ediyordu Her türlü ağır işi yapıyorduk, ölümüne mıntıka, mıntıka bitse bile taş toplattırıyordu, lapa lapa kar yağarken aralıksız 5 saat kar temizliği, fazla fazla nöbet, gece görevlileri sabah 9 da koğuşa gidip yatmalıyken bizim bölük komutanı 1-2 de bırakıyordu, birçok uzun dönemden daha ağır koşullarda askerlik yaptım.
Bölük komutanları kısa dönemleri sevmiyor dediğiniz gibi, bizde bir polis vardı koşamıyordu ,, onunla çok uğraşırdı hem polissin hem koşamıyorsun böylemi koruyacan milleti diye baya bağırıp çağırıyordu.