Kısa dönemi yazıcı yapmazlar ama karargahta görev verebilirler. Komutanın iyisi olmaz hepsi manyaktır. Çaycılık, kantincilik bunlar çok rahat yaparlar askerliği.

Ben yazıcıydım benden önceki albayda tüm bölük araziymiş yazıcıda dahil. Yeni albayda terzi bile arazi olamıyordu. Ben ilk çarşı iznimi 5 ay sonra kullandım. Pazar dahil gece 12'lere kadar bilgisayar başında gereksiz yazı yazdırıyordu. Çöpe attığım müsvette kağıtlarla Suriye'lilerin 1 senelik yemek ihtiyacını rahat giderirdik. Yazdığım kağıtların sağdan soldan doğru boşluk vermişmiyim diye cetvel ile kontrol ederdi. Bazen yazıya ekleme yaptıkça yapardı. Tek sayfaya kurallara uygun sığdırmak için anamdan emdiğim süt burnumdan gelirdi. Bir önceki albayda 5 te gider hafta sonu gelmezmiş. Elazığlının dediği gibi ortamı kokla. İş verilirse layıkıyla hatasız yapmaya çalış. Benim askerdeki felsefem artık hatasız iş yap olmuştu.

Çok sivrilme geri plandada kalma. Benim bir arkadaşı çağırmış albay mesela çocuk senle konuştukmu demiş konuştuk albayım demiş halbuki konuşmamışlar hiç tamam demiş göndermiş Çok akıllı yetenekli bir çocuktu ne geride durdu ne ileride askerliği rahat tamamladı. Akıllı yetenekli olduğunu gösterirsen sonra senden istedikleri verimi alamazlarsa hayatını berbat ederler. En basitinden yeğenim anadolu lisesi mezunu bu sene istediği bölüm gelmedi bi daha girecek abim çok kızdı. Niye beklentileri vardı karşılamadı. Ufak kardeşi okuldan atıldı hiç sorunsuz hayatına devam ediyor Kendini sevdirmeye bak komutanlara. Bu arada laf taşıyan komutanlara çok olur özellikle şöförleri ve habercileri. Bölüktende gözlerine kestirdikleri birini yanlarına çağırıp bölükte ne olup bitiyor diye sorabilir.