* Önce Güzel bir saç traşı oluyorsun orda gider olursan hepatit riski yüksek
* Ziraat bankasından kendine hesap açtırıyorsun
* Sonra yanına don atlet alıyorsun iki takım al fazla alma çalarlar yoksa
* Traş için oynarbaşlıklı çif bıçaklı üç bıçaklı olanından al köpük olanından al birde kolonya al
* Bir adet arap sabunu seni yemin törenine kadar idare eder her gün banyo yaptırmazlar
* Özellikle burda arkadaşlar utanmasın bu işin utanması yok beden temizliğiniz için koltuk altı ve etek traşı için bir paket derby almanız yeterli özellikle her pazartesi iştimada bu bölgelerinize bakarlar yaz kış farketmez eğer temizlemezseniz ceza ve aşşalama vardır. Ayrıca başkasının traş bıçağıyla temizlik yapmayın hastalık riski çok yüksektir her ne kadar kontrol edilsede askere her tür adam gelir sağlıklı giderken sağlıksız dönmeyin
* Havlu çamaşır filesi
* Koyun cüzlanı paranız buraya koymanız için
* Bot boyası kendinden süngerli olandan
* Şampuan
* Sigara içiyorsan tütün ( askerde en fazla gideri sigara yapıyor)

Şimdi her gün banyo yapamazsın ama her gün ayaklarını yıkaman lazım eğer ayaklarını yıkamazsan yara olur bazı rütbeliler askerlerin terlik istirahati buna bağlı eğitimden kaçma düşüncesiyle bilerek botları giydiririr

Acemilikte fazla göze batmayacaksın özellikle ön sıralarda yürümemeye çalış fazla şınav barfix çekmekle extra bir şey kazanmazsın askerlik güçleri dengede tutma eğitimi gibidir yarı kölesindir ama eğer akıllı davranırsan çok fazla ceza almadan bitirebilirsin sana yapma dedikleri yaparsan göze batarsın yapma dediklerini yapma yap dediklerini yap bu kadar yeterli

Eğer mıntıka temizliğinde ortalarda olma her bölüğün eğitim alanında kör noktalar vardır. Oralara geç ortalarda olan en fazla izmariti toplar

Doğru zamanda doğru yerde olmaya çalış mesela etrafı izle diyelimki tuvalet temizliğine adam getiriyolar baktın kurtuluş yok git ama ertesi sefer gitmemek için orda olma şaşkın ördek yavrusu gibi avlarlar gözden ırak ol kadro askerin gözüne batma

Arazi olmaktaki en büyük avantaj başkasının korktuğu şeyi senin yapmandır biraz cesaretli ol ve kendine bir kanka bul birlikten güç doğar bahanesiyle tek kaçarken zorlanırsın ama iki kişi ile takım çalışması yaparsınız ama unutma göze batmadan yap bu işlemleri

Askerde nereye düştüğünle alakalıdır. Her görevin riski olduğu kadar kolaylığıda vardır ben telsiz oparatörü ve yazıcıydım benim şansım 2000 yıllarda bilgisayar olmayan bir karakolda yazıcı ve telsizcisi olmaktı çünkü çevrenizdeki herkez ilkokul mezunu yada cahil tabiki farkınız oluyor ama şimdi herkez okul bitiriyor o nedenle üniversitenin önemi yok bizim zamanımızda polislerde askerlik yapıyordu