1-Usta birliğinde ne tür görev almak iyidir? Kimi yazıcı iyidir diyor kimi yazıcı olma. Santralci, kantinci vb hangisi iyidir? neler olunabilir? Bunları kendimiz mi seçiyoruz ya da istediğimiz görevde olmak için ne yapmak lazım?
Şayet yurt dışına vs gidiyorsan santr
2-Acemilik kaç gün sürüyor? Usta birliğine ne zaman gönderiyorlar? Arada izin var mı? Varsa bu izin askerlikten mi sayılıyor? Acemilikten sonra hemen usta birliğine geçmek iyimidir yoksa arada izin varsa o izni sonuna kadar kullanmak iyimidir?
3-Giderken yanıma ne kadar sivil kıyafet-ayakkabı alabilirim? Rolon, şampuan, grip ilacı, kitap, deodorant serbestmi? götürebilirmiyim? gece yatarken giymek için eşortman veya pijama götürülür mü? yoksa onlar mı veriyor?
4-Askerlikte 6 Ay boyunca bana yetecek para ne kadar olur? Ne kadar para ile gitmeliyim? Direkt yanıma mı almalıyım?
5-Kasımda gitmek g.t tertip dıyorlar bu kısa donem yanı benım ıcınde gecerlımıdır?

..te gelmeyelım

[/QUOTE]
Çok fazla sivil kıyafet alma yanına en fazla haftada 1 çıkma ihtimalin var ki daha fazlaysa sonradan kargo ile getirtirsin. Acemilik süresi poşetlerde 1 ay diye hatırlıyorum ben. Verilen görevlerden uygun olanı seç bence ki zira zaten ustada 1 ay sonra çavuş oluyorsunuz otomatikmen. İlk dagıtım iznini kullan bana kalırsa zira hem devrelerinden önce oraya gidip tek başına kalıcaksın hemde acemilikten dolayı yaşadıgın sersemlik minimize olur

Kişisel bakım eşyalarını al yanına askeriyede hırsızlık olmaz ki olaki birşeyin çalındı vs sakın komutana gidip şunu çalmışlar vs diye şikayet etme zararlı çıkabilirsin çünkü askeriyede çalma yoktur yer degiştirme vardır

Fazla para almak yerine banka kartını al fazla nakit bulundurma yanında 1-2 hafta idare edicek kadar ihtiyac olursa çogu askeriyede atm var yoksada komutanın birinden rica edersin o sana çeker.
Poşetlerin 4'ü 3'ü yoktur poşet poşettir
Allah tez zamanda ailene kavustursun hayırlı tezkereler şimdiden.