Saldırı geldiğinde oluşan sunucu yüküne bahsettiğiniz gibi CSF neden olmuyor. CSF'in yaptığı tek şey size bir takım komutları kolayca bir iki tık yardımıyla konfigure etmeniz.
IP banlama örneği üzerinden gittiğimiz için şöyle açıklarsam daha sağlıklı olacaktır: Yukarıda sıraladığınız parametreler aslında sizin banlanmasını istediğiniz IP'leri
iptables tarafına bildirir ve sizi karmaşadan kurtarır. Yani kısaca firewall görevini esas üstlenen
iptables oluyor CSF sadece bir arayüz. Siz yukarıda bahsettiğiniz CSF parametrelerinin kullanımını kapatsanız da arka tarafta iptables hala çalışması gerektiği gibi çalışacak ve sunucuya saldırı geldiğinde yük oluşturacak. Yazılımsal firewall sistemlerinin en büyük sorunlarından biri bu olduğu için zaten firewall kısmı sunucudan ayrılıp adanmış cihazlar üzerinden servis ediliyor.
Tabi ben CSF kesinlikle hiç kaynak kullanmaz demiyorum onun da kendine özgü bir çok process ve log tracking işlemleri oluyor iptables aracılığı ile ban yapması için. Ama sizin senaryonuz üzerinden baktiğimizda gelen saldırı yüzünden oluşan "overhead" daha çok iptables ve sunucu kaynağınızın bir yere kadar uyum içinde çalışması üzerine kuruludur.
Kısaca toplayacak olursam anladığım kadarıyla siz CSF'in bazı özelliklerini sistemden arındırıp sadece bir kaç işlem yapsın ben de saldırılardan etkilenmeyeyim istiyorsunuz. Bahsettiğiniz özelliklere sahip bir sanal sunucuda zaten ülke bazlı engelleme yapmak çok risklidir. Yüzlerce ip bloğunu iptables aracılığı ile engellenmesini isterseniz bu normal olarak sunucuyu şişirir. Siz dediğiniz şekilde CSF'in işlerini azaltsanız da sizin saldırı durumunda hiç bir işinize yaramayacak bu durum.
Gece gece yorgunluk ile açıklayıcı olamamış olabilirim ancak iptables ile ilgili detaylı bilgi almak ve ne tür engellemeler yapabildiğiniz görmeniz için bağlantıyı inceleyebilirsiniz:
http://linux.die.net/man/8/iptables
gecenın bu vaktınde bukadar acıklayıcı bı metın yazdıgınız ıcın gercekten cok tesekkur ederım. Anlattıgınız durum dogrultusunda bı kac cıkarım yaptım consol dan gorduklerımle bırlestırdıgımde csf saldırıları
http://prntscr.com/4v9ued bu sekılde iptables tarafına aktarıyor. aktarım yaparkende ıyıce şişiriyor makineyi. ayrıca csf yi kapatıp saldırıyı ızledıgımde sunucuda düşme yaşamıyorum ama csf yı açıp saldırıyı yenilediğimde sunucu anında düşüyor. İşte bu noktadan sonra csf nın bu iptables tarafıa gonderdıgı emırler cok fazla oldugunu ve makınenın yetersız kaldıgını soyluyorum. csf nın bu loglamasının onune gecmek lazım.