Merhaba arkadaşlar,2016 yılında tecilim doluyor ama kalan dersler yüzünden mezun olamadım diyelim okulum uzayacak..
Bu durumda tekrar tecil hakkı olmuyormuş gibi bir haber duydum,askere alınıyormuşuz ve askerdeyken kalan dersler için sınavlara giriyormuşuz bu doğru mu gerçekten net bilgisi olan mesajımı alıntıla yaparak cevaplarsa çok sevinirim..
Teşekkürler
29 yaşına kadar tecil hakkınız var hatta 29 da mezun olup diploma tarihinden itibaren 2 yıl daha tecil ettirip 31 de de gidebilirsiniz. Ama şöyle bir durum var. Anadolu Üniversitesi açıköğretim öğrencilerine öğrencilik süresi tanımlamış bulunmaktadır. Önlisans bölümleri için 4, Lisans bölümleri için bu 7 yıldır. Bu süreleri aşman halinde öğrencilik haklarından yani askerlik tecil gibi haklardan yararlanamazsın. Ancak kayıt sildirip farklı bölüme geçersen baştan başlar süreler.
https://www.anadolu.edu.tr/tr/node/231
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
ÖĞRETİM SÜRESİ-MUAFİYET VE GEÇİŞ
Öğretim Süresi
Madde 16-(Değişik: RG-13/10/2011-28083)Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kayıt yaptırdıkları yıldan başlamak üzere ön lisans için dört, lisans için yedi yıl süreyle öğrencilik haklarından yararlanabilirler. Öğrenciler kayıt yenilemedikleri yılda öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Kayıt yenilemedikleri öğretim yılları dört ve yedi yıllık öğretim süresinin hesabına katılır.