ozkanaybay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşlemci bakımından HP DL360 ( Sahibinden ) de olan mimarisi eski ve diğerine göre düşük. TDP değerleri aynı gözüküyor ama muhtemelen daha fazla elektrik harcar.

Üretildikleri nm lere bakılırsa zaten aradaki fark belli olur. Saat hızları elbette önemli ama mimari ve multitasking performanslarını değerlendirmek lazım. Detaylı bakmadım.

Ram ve Disk açısından Sahibinden deki ilan daha iyi gözüküyor. Ama Sahibinden deki diskin rpm i daha iyi olmasına rağmen raid kaç kullanacağına bağlı olarak kapasite sorunu yaşanabilir. ( o büyüklükte bir sunucu için )

enteresan diğer tarafta 1 TB disk olmasına rağmen sata disk koymuşlar ve sunucunun raid 5 desteği de yok. Zaten 2 yuva yazmışlar disk yuvası için enteresan. Raid kartını değiştirsen de fiziksel olarak raid 5 desteği veremeyecek durumda.

Ram olarak sahibinden de olan model tam 2 kat fazla bellek var ama EEC midir, frekanslar ve voltaj durumları nedir her iki örnekte de açıkça belirtilmemiş.

2. işlemci desteği ve diğer varsa özellikler hakkında anakarta atıf yapılmamış. Ayrıca Sahibinden de ki cihaz 2. el ve kondisyonu ne durumda söylemek zor.

Ben iki cihaza da değil açıkça varsa başka alternatiflere daha bakardım. Sahibinden de satılan daha fazla sunucuya BENZİYOR ancak bu detaylarla sunucu değil pc bile almam.
Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.