Cyrax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
reklamveren olsaydınız sizinde cebinizden çıkardı
Düzenli aralıklarla adwords kullanmaktayım. Aynı zamanda kurumsal olmayan sitelerimizde adsense kullanmaktaydık. Telif hakkı bulundurmayan, teşvik içermeyen sitelerimizde kullandık, reklam yerleşimi gayet yerli yerindeydi. Bir anda hesabımız kapatıldı. Sebep olarak "geçersiz etkinlik", peki diyorum nedir bu geçersiz etkinlik? "Google reklam sisteminin algoritma sırlarına giriyor o yüzden buna cevap veremem." şekline benzer bir cevap aldık. (Not : Alacağımız miktar 30,000 TL 'nin üzerindeydi.) Altında bir not vardı "geçersiz etkinlikten dolayı kesilen tutar yayıncılara tamamiyle geri iade yapılacaktır". Bir yayıncı bile görmedim bakiyesi iade edilen. Kaldıki bizde reklam veriyoruz bir defa dahi o faturadaki tutardan düşüldüğünü veya Google'ın bizlere "sizden fazla para almışız buyrun paranızı" dediğini görmedim. Her daim kasa kazanıyor.

Aslına bakarsanız olayın bütününü görebiliyorsunuz dağıtılan yüzbinlerce "50 TL" "100 TL" kuponlarının masrafının nereden karşılandığını.

Her neyse bir zamanlar bende sizin gibi yayıncıları savunmaktaydım ancak yaşananlar bakış açılarını değiştirebiliyor.