EmreUnan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mikrotik kullanıyorum lakin mevcut sistem özetle şöyle.

Local: Modemden routera, oradan 8 tane bilgisayar ve mikrotik girişi
Müşteri: Modemden mikrotike, mikrotikten routerlara

Mikrotikin görevi: Localdeki Serverdan müşteri bilgilerini alıyor ve müşteri ağına bağlanan herkes için T.C kimlik numarası doğrulama istiyor.

Bu şekilde bağlantım var, ona ayrıca iki interneti birden kullandırabilir miyim? Sadece müşteri için bile olsa yeter?
yapmak istediğin işlemin adı "bonding" dir. 2+ bridge ya da 2+ nic arasında yapabilirsin. neler kullanabilirsin ona bakalım, önce önerilenler;

mikrotik -> pc gerektirir, eski birşey de işini görür ama gereksiz yer kaplar, elektrik tüketir ki 24 saat açık kalınca ortalama 45 tl gibi faturaya ek gelir. micro atx falan bişey ayarlayabilirsen belki.

pfsense -> pc gerektirir, yukardaki ile aynı sebepler vs.

link verdiğin tp-link -> datasheet'lerini incelemek gerekir öyle bir özelliği var mı diye ama çok aptal bir cihaza benziyor tp-link'in iyi olan birşeyini göremedim.

önerilerim :

1. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices

adresine girip özellikle linksys marka güzel bir mini router veya access point al. Daha sonra ona yazılım olarak dd-wrt yükle. routing konusunda her istediğini yapmanı sağlar. 2008'de aldığım bir linksys cihaza yüklemiştim hala kullanıyoruz. şaka bi yana 7. senesine girecek hala ayakta mikrotik pc 7 sene dayanmaz

2. mini pc al, pfsense olur untagle olur herhangi bir open source firewall distro olur, o da olmadı bilgin varsa freebsd openbsd olur, debian olur ubuntu olur, centos bile olur bu işlemi yapmak için.

3. bonding destekli mini router bul.