Merhabalar,
2. Üniversite olarak açık öğretimden bölüm seçeceğim ama kafamda deli sorular var.
1. 2x2 yıllık bölüm okumak mı 1x4 yıllık bölüm okumak mı avantajlı olur, kariyer için?
2. Matematik/İstatistik&Ekonomi bölümlerine yakın olarak seçebileceğim açık öğretim bölümleri nelerdir?
3. 2 yıllık bir bölümü 4 yıllığa tamamlamak için DGS'ye mi giriyoruz yoksa direkt yapabiliyor muyuz böyle bir şey?
4. 2 yıllık bir bölümü 4 yıllığa tamamlama yaptığımızda toplamda AÖF'ten 2 bölüm mü okumuş oluruz yoksa ilk okuduğumuz 2 yıllık yalan olur, onun yerini 4 yıllık okuduğumuz bölüm mü alır?
***5. Her şeyi bir yana, AÖF okumanın kariyer konusunda tam anlamıyla getirisi nelerdir?
Sorularına farklı bir gözle birde ben cevaplayayım.
1- Okumaktaki amacın nedir? Çalıştığın sektöre faydası olacak bölüm hangisidir? İleride okuduğun bölüm veya bölümlerle alakalı olarak bir planın varmı? Hangi bölüm veya bölümleri okuman sana fayda sağlayacaktır? Gibi soruların cevabına göre 2+2 veya direk 4 yıllık okyabilirsin.
2- İktisat, Çalışma Ekonomisi, İşletme, Maliye bunlar lisans bölümleri, Bankacılık ve Sigortacılık, İşletme Yönetimi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bunlarda istediğin tarzda önlisans bölümleri.
3- Açıköğretimden devam edeceksen direk 3.sınıfa kayıt olabiliyorsun. Örgün eğitim için DGS ye girmen gerekli.
4- İki farklı bölüm okumuş olursun. İki farklı diploman olmuş olur. Önlisans bölümünden mezun olduktan sonra hemen okumaya devam etmeyeceğim dersen askerliği 2 yıl tecil ettirirsin. 2 yıl sonra lisans 3.sınıftan başlarsın. Lisans ta 2 yıl daha okuyup mezun olunca askerliği bi 2 yıl daha tecil ettirme imkanın olur sonrasında da askerliği kısa dönem yaparsın.
5- Aöf okumanın en büyük getirisi okurken bir yerlerde çalışıyor olman ve askerliği kısa dönem yapmandır. Onun dışında sektörlerde aöf okumanın pek bir yararı bulunmamaktadır. Müfredat ders içerikleri aynı olmasına rağmen pek okuldan saymamaktalar.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:19:49 -->-> Daha önceki mesaj 13:17:28 --
Konuyu açan arkadaşın affına sığınarak hazır Aöf bilgileri paylaşlıyorken sormak istiyorum arkadaşlar.
2010 yılında kazandığım Sosyoloji lisans bölümü askerlikten dolayı dondurup bu sene tekrar kayıt yenileme yaparak sınavlarına girdim.
E-Devlet üzerinden de öğrenci belgesi çıkartılabiliniyormuş bende merak edip çıktı aldım arkadaşlar.
Fakat ben sınıf geçtiğimi dahi bilmiyordum açıkcası buradan öğrendim şimdi buradaki bilgiye göre 2. sınıftayım dimi?
Açıköğretimde sistem değişti. Artık kredili sistemde dönemsel olarak eğitim verilmekte ve sınıf kavramı ortadan kalktı. Sen 2.sınıfta görünüyor olsanda 1.sınıftan kaldığın dersler var ise onları almakla yükümlüsündür. En iyisi bir aöf bürosuna gidip, bir şifre alıp internet üzerinden öğrenci sayfandan hangi dersleri aldığına hangi dersleri göreceğine bir bak.