buddhaben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman domain age araclari yanlis bilgi veriyor diyebilir miyiz?
Diger bir sorum 7 yil boyunca bir domaine 50 backlink verildi. Bu linkler domain dustukten sonra artik bir etki etmez mi?

Domain history ve domain age diye iki ayri kriter var webmaster araclarinda. History gecmisi, age yasi hakkinda bilgi veriyor. Seo uzmani arkadaslar cevap verirse sevinirim bu araclar ne ise yarar?

Bu sorulari art niyetsiz olarak sadece ogrenmek icin soruyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:24:03 -->-> Daha önceki mesaj 11:01:40 --

Ben evi (siteyi) satmiyorum. Arsayi (domain) satiyorum bu arsayi ben yeni aldim ama diyorum ki bu arsa 7 yil once imar izni almis. Bu adresi artik postaci, kargocu biliyor. Sizden once bu adreste ayni işi yapanlar olmus, belki eski musterilerden gelen olur. Belki eski sahibi duvarlara ilan yapistirmistir, wclere adresini yazmistir. Reklam yapmistir.

Ornegi daha makul gibi geldi bana.
Hocam ben sizi anlıyorum.
Siz şunu diyorsunuz. Geçmişi olan bir domain ile sıfır bir domain farklıdır.
Evet bu konuda size katılıyoruz.
Ancak şarap nasıl ki yıllandıkça değerlidir, ki domain de yıllanıp drop olmadıkça yani silinmedikçe/düşmedikçe değerlidir.

Siz satış konunuzu açarken not kısmına domainin geçmişi olduğunu ayrıca ekleyebilir ve buna göre değer biçebilirsiniz. Ancak domain düşüp yeniden reg edildi ise buna önceki yılları dahil edip yaşını belirtemezsiniz.
Bu bir kural yani....

Benim verdiğim örnekte dikkat edersen ev yıkılıyor. yani siliniyor....
Yıllardır süregelen kuralı şuan değiştiremezsiniz.. Bilmeyebilirsiniz saygı duyuyorum/duyuyoruz. Bilginizi tazelediniz. Artık daha ilerisini zorlamaya bence hiç gerek yok. Teşekkür edip nacizhane konudan çekilmenizi öneririm.