History: Geçmiş
Drope: Düşmek
Domain Age: Domain Yaşı
Domain History: Domain Geçmişi
Drope Domain: Düşmüş Domain
New Registered: Yeni Kaydedilen
BackOrder: Ön Ödeme
CloseOut: Seri Sonu, Zararına Satış
Domain Yaşı Ne Zaman Sıfırlanır?
Düştüğünde
Yeni Kaydedilen domain'in yaşı 0'dan başlar 1 yıl dolduğunda 1 yıl 3 ay şeklinde yazar.
Düşmeden Domain Alımı Anlaşmalı Kayıt Operatörlerinin Backorder veya CloseOut sistemleri ile aldığında geçerli bir durumdur. Bu durumda zonefile silinmez sadece alan adı sahibi bilgileri değişir.
Yeni Domain Aldıysan bunun yaşı sıfırdır!
Düşmüş bir domain Aldıysan bunun yaşı da sıfırdır!
Sadece Düşmeden aldıysan domain yaşını yazabilirsin.
Ayrıca ben kişi belirterek hakaret etmem kimseye!
Eylem bu dur!
Bu eylemi yapanlara da söylenen ifade budur!
Domain Age: Domain Yaşı
http://www.webconfs.com/domain-age.php
http://tools.seochat.com/tools/domain-age/
Benim elimde domain age ( alan adı yaşı) sorgulayabileceğim iki kaynak var ve bunlar bana bu sonucu veriyor. Bu sistemleri yapan kişilerin alan adını sorgularken son kayıt tarihinden hesaplayacak bir sistem yapmaları, ilk kayıt tarihinden bu güne kadar hesap yapmalarından daha kolaydır diye tahmin ediyorum. Ama böyle yapılmamış ilk kayıt tarihinden yaş hesaplaması yapmışlar. Örnek; Alan adı satıyorum ve 2 kaynaktan sorgulama yapmışım PR5 görünüyor ve kaynaklarımı koymuşum bu kaynaklara baktım diyerek.Bulduğum kaynaklar ise özellikle aranmış kaynaklar değil domain age yazdığım karşıma çıkan ilk kaynaklar. Yani google'de yaşını en yüksek gösterecek kaynağı arayıp bulmamışım. Benim anlamadığım nokta sürekli domain ticareti yaparım ve bu şekilde bir iş yaparım eyvallah. Ticaret arşivinde hiç domain alış-verişi olmayan birisi bir gün bir domain satmak istiyor. Domain yaşı nereden bulunuyor diyerek google domain age yazıyor. çıkan iki siteden yaşı teyyit ediyor. Sonra bu domain 7,5 yıllık yazıyor. Bu durumda kibar ve güzel olan yapan kişiye durumu izah etmek çıkıp kurnaz , sahtekar demek değildir. Ben ilk başta da söyledim hala söylüyorum hata yapmış olabilirim ve yaptığım hataya neden olan kaynakları listeledim. Kafamdan bir formül uygulayıp bana göre domain yaşı böyle hesaplanır demiyorum. Suyun formülünü bilmiyorum giriyorum internete suyun förmülü ile ilgili ilk 3 sayfada H5O yazıyor bende buraya sattığım su H5O'dan yapılmıştır diyorum. Ve ısrarda etmiyorum bilmiyordum baktım kaynaklar bunlar diyorum senin dediğin doğruysa eyvallah diyorum.
Anlamadığınız nokta neresi çok merak ediyorum.