buddhaben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman domain age araclari yanlis bilgi veriyor diyebilir miyiz?
Diger bir sorum 7 yil boyunca bir domaine 50 backlink verildi. Bu linkler domain dustukten sonra artik bir etki etmez mi?

Domain history ve domain age diye iki ayri kriter var webmaster araclarinda. History gecmisi, age yasi hakkinda bilgi veriyor. Seo uzmani arkadaslar cevap verirse sevinirim bu araclar ne ise yarar?

Bu sorulari art niyetsiz olarak sadece ogrenmek icin soruyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:24:03 -->-> Daha önceki mesaj 11:01:40 --

Ben evi (siteyi) satmiyorum. Arsayi (domain) satiyorum bu arsayi ben yeni aldim ama diyorum ki bu arsa 7 yil once imar izni almis. Bu adresi artik postaci, kargocu biliyor. Sizden once bu adreste ayni işi yapanlar olmus, belki eski musterilerden gelen olur. Belki eski sahibi duvarlara ilan yapistirmistir, wclere adresini yazmistir. Reklam yapmistir.

Ornegi daha makul gibi geldi bana.
Aslında seo uzmanı vs. olmaya gerek yok bu konuda. Yaşı büyük domainlerin katkıları bilinir ve bir gerçek, domain düştükten sonra aynı etkiyi %100 verme olayı kalmıyor. Yani 2000 kayıtlı ve atıyorum 2018 e kadar regli domainle, 2000 de kayıt edilmiş 2014'te düşmüş ve yeniden alınmış domain aynı değil. Değer olarak da değil, seo olarak da. Bu tip araçların doğruluğu hiçbir zaman %100 değildir. Her araç yanlış, hatalı, eksik vb. gösterebilir normaldir. Kullandığım çoklu domain sorgulama sitesi vardı, elimdeki boştaki domain listesini ekledim. Örneğin 50 domain varsa listede 5 tanesini boş gösteriyordu ben de tüh dedim kapılmış almadım. 3 gün sonra tesadüfen başka bir sitenin çoklu domain sorgulamasına denk geldim, aynı listeyi ekledim 30+ boşta domain çıktı. Hatta dolu diye almadıklarımın çoğu da ben 3 gün bekleyince alınmıştı. Her zaman 2-3 araçtan sorgulamak en doğrusu