buddhaben adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman domain age araclari yanlis bilgi veriyor diyebilir miyiz?
Diger bir sorum 7 yil boyunca bir domaine 50 backlink verildi. Bu linkler domain dustukten sonra artik bir etki etmez mi?

Domain history ve domain age diye iki ayri kriter var webmaster araclarinda. History gecmisi, age yasi hakkinda bilgi veriyor. Seo uzmani arkadaslar cevap verirse sevinirim bu araclar ne ise yarar?

Bu sorulari art niyetsiz olarak sadece ogrenmek icin soruyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:24:03 -->-> Daha önceki mesaj 11:01:40 --

Ben evi (siteyi) satmiyorum. Arsayi (domain) satiyorum bu arsayi ben yeni aldim ama diyorum ki bu arsa 7 yil once imar izni almis. Bu adresi artik postaci, kargocu biliyor. Sizden once bu adreste ayni işi yapanlar olmus, belki eski musterilerden gelen olur. Belki eski sahibi duvarlara ilan yapistirmistir, wclere adresini yazmistir. Reklam yapmistir.

Ornegi daha makul gibi geldi bana.
History: Geçmiş
Drope: Düşmek

Domain Age: Domain Yaşı
Domain History: Domain Geçmişi
Drope Domain: Düşmüş Domain
New Registered: Yeni Kaydedilen
BackOrder: Ön Ödeme
CloseOut: Seri Sonu, Zararına Satış

Domain Yaşı Ne Zaman Sıfırlanır?
Düştüğünde

Yeni Kaydedilen domain'in yaşı 0'dan başlar 1 yıl dolduğunda 1 yıl 3 ay şeklinde yazar.

Düşmeden Domain Alımı Anlaşmalı Kayıt Operatörlerinin Backorder veya CloseOut sistemleri ile aldığında geçerli bir durumdur. Bu durumda zonefile silinmez sadece alan adı sahibi bilgileri değişir.

Yeni Domain Aldıysan bunun yaşı sıfırdır!
Düşmüş bir domain Aldıysan bunun yaşı da sıfırdır!

Sadece Düşmeden aldıysan domain yaşını yazabilirsin.

Ayrıca ben kişi belirterek hakaret etmem kimseye!
Eylem bu dur!
Bu eylemi yapanlara da söylenen ifade budur!