CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer konuda kurnazlıktan ziyade bilgisizlik var. Herkes whois çekmeyi ya da domain yaşını doğru hesaplamayı bilecek diye bir kural yok hocam. Arkadaşı da seni de tanımam ama arkadaş hata yapmış. Kurnazlık vb. ağır şeyler. Gerek yok birbirinizi kırmaya...

Alacak kişi de kontrol etmeli alacağı domaini.

Ayrıca konuya da açıklık getirelim, drop domain olayı var. 2000 yılında kayıt edilen bir domain, 14 yıl boyunca uzatılsın. 2014'te düşsün. Sen onu gidip kayıt ettiğin zaman domain yaşı 14 diyemezsin. Drop domaindir o artık.
o zaman domain age araclari yanlis bilgi veriyor diyebilir miyiz?
Diger bir sorum 7 yil boyunca bir domaine 50 backlink verildi. Bu linkler domain dustukten sonra artik bir etki etmez mi?

Domain history ve domain age diye iki ayri kriter var webmaster araclarinda. History gecmisi, age yasi hakkinda bilgi veriyor. Seo uzmani arkadaslar cevap verirse sevinirim bu araclar ne ise yarar?

Bu sorulari art niyetsiz olarak sadece ogrenmek icin soruyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:24:03 -->-> Daha önceki mesaj 11:01:40 --

emrah1302 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domain geçmişi... diye özetleyebiliriz.

bir ev var. adamın biri yapmış, sonra satılmış. yeni gelen yıkmış yeniden yapmış. sonra gene satılmış. ev gene yıkılmış ve yeni ev yapılmış. Son yapılan ev kaç yaşında olur?
sorumun cevabı senin olayı özetliyor. Umarım açıklayabilmişimdir.

Dostum bu söylediğin domainin düşmeden sana geçtiği dıurum için geçerlidir. Son sahibinden satın alırsın vs.... Domain düşmüşse yaşı sıfırlanır.
Ben evi (siteyi) satmiyorum. Arsayi (domain) satiyorum bu arsayi ben yeni aldim ama diyorum ki bu arsa 7 yil once imar izni almis. Bu adresi artik postaci, kargocu biliyor. Sizden once bu adreste ayni işi yapanlar olmus, belki eski musterilerden gelen olur. Belki eski sahibi duvarlara ilan yapistirmistir, wclere adresini yazmistir. Reklam yapmistir.

Ornegi daha makul gibi geldi bana.