İnglizceyi Baldurs Gate ve Neverwinter Nights serilerini oynayarak öğrendim diyebilirim. Çocukken bu oyunların başında elimde sözlük saatlerce otururdum. İngilizce öğrenmekteki tek motivasyonum Baldur's Gate'i anlayarak oynamaktı. Lanet olsun 16 sene sonra bile oynuyorum aynı oyunları
Öğrenciyim ve açlıktan ölmemek için çevirmenlik yapıyorum. Birkaç yerel firmanın ihracat kontratlarının çevirileriyle uğraşıyorum. Yurtdışından kalite kontrol için geldiklerinde sözlü tercüme (tam terim ne bilmiyorum) de yapıyorum.
Şu seviyeye geldikten sonra bile birkaç hafta ingilizce konuşmadığımda (sürekli ingilizceyle yazılı olarak içiçe olduğum halde) konuşurken zorluk çekiyorum. Tabi 5-10 dakika sonra düzeliyor ama bir anda ingilizce konuşmak zorluyor.
Benim de kulağım çok iyi değil. Değil yabancı dil Türkçe'de bile biraz hızlı konuşulduğunda kelimeleri seçemiyorum

Bu konuda verebileceğim tavsiye geniş bir kelime dağarcığına sahip olmanız. Konunun içeriğine göre anlamadığınız kelimeleri tahmin etmeniz gerekiyor. 25 senedir Türkçe ve İngilizce olarak bu tekniği kullanıyorum ve işe yarıyor