Açıkçası birşey aradığımda siteler genelde wordpress oluyor. Herhangi birşey. Tabi bunun sebebi wordpress in güçlü oluşu mu yoksa aşırı fazla kullanılıyor oluşumu tartışılır.
Bu konuyu aslında küçük bir yarışma ile çözümlendirebiliriz. Örneğin kelimemiz helloworld olsun. Ücretsiz blogspot ve wordpress blog kurup ikisinede aynı içerikleri girelim(domainleri ve titleleri aynı olmalı, helloworld1 helloworld2 gibisinden domainler). 1 ay içerisinde hangisi daha yüksek yere gelecek görebiliriz. Hatta bir ayı beklemeye gerek yok 1 haftada index almaya başlarlar sanırım. Kelimenin oldukça numune olması lazım niche den öte birşey olması gerek tabi ve backlink vs desteklenmemeli. Hangisi üst sırada diye kontrol edilip kısmen bir sonuca varılabilir. Bu şekilde testleri çoğaltıp yine kısmen bir cevap ortaya çıkarılabilir.
Evet hocam bende onu tartışıyorum.Wordpress sanki bu noktada daha etkili gibi.Çoğu kişi karşı çıktı ama ben yine wordpress taraftarıyım.Dediğiniz gibi bir yarışma olsa sonuç çıkarılabilir fakat maalesef katılımın olacağını sanmıyorum...