cAgAbA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alan adları satışlarının ortalama değerlerinde ciddi bir düşüş mü var bana mı öyle geliyor. neredeyse ortalama 300-500 tl aralığında giden satışlar, ne özel bir satış, ne de "vay be bu domain buradan mı satılmış" diyebileceğimiz farkettirici bir domain satışı var.

kişisel kanaatimn, "neyiniz varsa doldurun" diyerek yaratılan büyük sepetlerin uzun vadede sektöre değer kaybettiren yapıları. r10 domain satış bölümlerinin yaşadığı akıbetin bir benzerini alanadları da yaşayacak gibi görünüyor. bu tüm domainlerin değerini de doğrudan etkiler. birkaç aylık satışları daha gözlemleyelim ama böyle giderse piyasayı kurtarmak için bu işin vitrinli olanı değil bizzat vitrinin kendisi gerekecek gibi.

iyi diyebileceğiniz bir domainin yanında "idare eder" denilebilecek bir domain eklenirse ve bahsettiğimiz türkiye piyasasıysa "idare eder"in rekabet gücü normalin 10 katı daha fazladır.

domain sahipleri ya da alıcıları da kusura bakmasınlar (kendisi de kötü domainlere sahip birisi olarak yazıyorum) eylük ayı domainleri, domain olarak gerçekten işe yaramaz derecede kötü..

Bir kaç alan adı cidden uygun fiyata gitmiş, ama genel olarak şuda yok mu "gerçek fiyatları gerçektende budur"

Evet alan adlarımız kendimize göre çok değerli ama gerçekten etiket fiyatı o mudur ? bence bir çok alan adı gerçek fiyatından gitmiş gibi geldi bana ama başta belirttiğim gibi bazı alan adları ise cidden uygun fiyata gitmiş, işte bu da alan adı yatırımcılığı yapan kişiler için fırsat.