hocam biraz baktım ama benim ki tam olarka şöyle :
db lerin bulundugu sunucular farklı lokasyon.
birde benim dbler birebir aynı değil mesela birisinde üyelerin adının bulundugu tablo ismi users iken digerinde clients gibi gibi farklılıklar var bir çok bunu nasıl uydurabilirim acaba.birde dblerden birisi isimtescilde hostingde diğeri ofisteki serverda . hostingde olanın mysqline müdehale etme şansım yok malesef.
Ben db to db replication kullandım hep. Ama tek tablo içinde olabiliyormuş.
master (ana veritabanı / user tablosunun orjinali bu dbde)
slave (replica - kopya db / user tablosu buraya anlık kopya edilir )
Slave'de user tablosuna her insert yapıldığında triger ile clients tablosuna ilgili satırı ekletebilirsin. Triger'den hariç view kullanarakta yapılabilir. Sistemin user tablosunu kullanır ama sanal olarak clients'den veri çeker. Yani sorgularını değiştirmen gerekmez.
Her türlü yapılır. Lokasyon anlık gecikmeye sebep olabilir, bir kaç sn kadar. Sonuçta replica edilen db'de / tablo'da insert , update ve delete komutları çalıştığında diğer sunucya veri yolayacak.
Mesela master dgn'de , slave radore'dir gecikmeyi hissetmezsin bile. Ama master radore'de , slave leaseweb'tedir o zaman gecikme farkedilir. Sistem çok yoğun kullanılıyorsa (anlık ziyaretçi / ilgili db'de yapılan değişiklik) ikinci örneğimdeki sistemdeki gecikme canını sıkabilir. Aynı sorun php ile yaptığında da geçerli olacaktır.