Merhabalar, 1 ay önce almış olduğum arabanın küçük bir incelemesini yapacağım. Aracı 37 Bin TL'ye aldık.
Model
Yeni Linea Pop
Motor - Yakıt - Performans
Aldığım araba 1.4 benzinli. Araba şuanda 2600 KM'de daha yeni olduğu için ortlama olarak 40-50 krş yakıyor. (En yakın zamanda Lpg'ye çevireceğiz.)
Daha öncelerde peugeot 206 kullanıyordum araba hafif ve küçük olduğu için çok seri ve atikti. Ama bu araba daha hantal kendini hemen toparlayamıyor bence motor yetersiz kalıyor kasaya göre.
Tasarım - Araç İçi
Dış Tasarım olarak çok hoşuma gitti araç. Koltuklar çok rahat ve kumaşlar kaliteli. Deri döşemesini pek beğendiğim söylenemez. Direksiyon çok ince ve ellerimi terletiyor sanırım kullanılan deriden dolayı (peugeot'da bu yoktu.).
Sürücü koltuğunda yükseklik ayarı yok benim için büyük bir eksi boyum 1.90 çünkü.
Araçta kullanılan ses sistemi gayet başarılı çok güzel bir müzik keyfi sunuyor.
USB bağlantısı ile müzik çalma olayı olsaydı on numara olurdu 2014 araçta USB olmaması çok büyük bir eksiklik.
Görüş alanı sağ ve sol köşelerden dolayı biraz dar dönüşlerde kafanızı sağ sola hareket ettirmeniz gerekiyor.
Ön göğüs gereğinden fazla uzun tahminimce 90-100 cm uzunluğunda parklarda pek kestiremiyorum ön tarafı temkinli olarak yaklaşıyorum.
4 cam elektrikli ve aynalar elektrikli. Çok büyük bir nimet aynaların elektrikli olması.
Arka taraf uzun yolculuklar için çok rahat 4 kişilik bir aile ev rahatlığıyla seyahat edebilir.
Bagajı çok geniş isteniğiniz herşeyi koyabilirsiniz.
En beğendiğim özelliği follow me home özelliği oldu. Yani şöyle; kapalı garaja parkettiniz arabayı her taraf karanlık selektör yaptığınızda aracın farlar 30 sn boyunca yanıyor anahtarı alıp kapıları kitleseniz bile. Bir daha selektör yaparsanız 60 sn bir daha 90 bir daha 120 oluyor. Bizim garajımızda sağolsun müteahhİT masraftan kaçmak için lamba koymamış bu yüzden çok işime yarıyor binanın içine girene kadar.
Sonuç olarak bakarsak. Eğer aile arabası olarak bakıyorsanız Lpg taktırılıp kullanılabilecek orta sınıf araçların önde geleni.
Ama benim gibi gençseniz hızı seviyorsanız hoşunuza gitmeyecektir performansı.