Ben neden rezil olayım ben tartışma çıkarmamaya uğraşırken siz tartışma çıkarmaya çıkarmaya çalışıyorsunuz ve bence farkında değilsiniz.
Eğer sizlere kötü bir hitabetim olduysa kusura bakmayın lütfen, inanın öyle birşey geçmedi içimden. Yanlış bildiğim noktalar varsa da tabiki geliştirin beni ben kabul ederim bilmediğim şeyler olduğunu
Ben size kurban kesmek haramdır, kesilmemeli ve vb. de demedim.
Öncelikle dikkatli okumanızı rica ederim.
Ben Hristiyen olanda Müslüman olanda aynı dine inanıyor demedim. Amaç niyet önemli, siz bir insanı Hristiyan bu kesin cehennemlik diye yargılayamazsınız.
Dünyanın öbür ucunda puta vb. farklı binlerce şeye tapan, belki de dış dünya ile bağlantısı olmayan Afrika kabilelerini düşünün onları bunlar müslüman değiller dış dünyayı keşfetseydi, müslümanlığı keşfetseydi kesin cehennemlik diye yargılaymazsınız.
Allah onların öyle olmasını istiyor unutmayın.
Kurban kestiniz mi bilmiyorum, beni de ilgilendirmez ama lütfen samimice oturun bir düşünün dağıttığınız etin kaçta kaçı gerçekten fakire gitti?
Görecektirsiniz ki çoğunluğu gene akrabalarınıza, yakınlarınıza gitti o kişilerde zaten sizin sosyal statünüzde olan ihtiyacı olmayan kişiler oluyor.
Son olarak şunu söylemek istiyorum, TDK ' yı sözde müslüman olan ülkemizin başındakiler yönetiyor. Girin sitesine bakın bakalım TANRI tabiri nedir

Üzgünüm, malesef ki Tanrı kelimesini TDK ' ya ben eklemedim
Eğer aynı şey olsaydı, Hak Din kavramı olmazdı. Biraz araştırıp konuşursanız burada rezil olmazsınız. Benim Allah dediğime Hristiyan Tanrı diyor diye ikimizde aynı dine mahsup mu oluyoruz? Allah'ın tüm isimlerini araştır. "TANRI" diye bir ismi yoktur.
Hristiyanlık da hak dindi evet. Fakat ne oldu? Allah'ın Kelâmı olan İncil'i kendi kafalarına göre değiştirdiler. Azgınlık, taşkınlık ve fenalık yaptılar.
Hak Din İslâmdır. Son indirilen Peygamber Hz. Muhammed(S.A.V.) Efendimiz'dir. Son din İslâmdır.
Evet Allah'a inanmak önemlidir, O'na ibadet etmek önemlidir. Ama Sen Hak Din'i seçmezsen istediğin kadar debelen boşadır. Senin savunduğun din ile benim savunduğum din aynı değildir. Ha Bu dediğin İslamiyet Hak Din olarak gönderilmeden önce geçerliydi. Hz. Muhammed(S.A.V.) ve O'na gönderilen Din olan İslâm'ı duymuşsan ve buna itaat etmiyorsan bitmiştir. Aşağıdaki ayetler ve en alttaki Hadis-i Şerif sana umarım birşeyleri anlatır.
Hak din yalnız İslamdır. [Al-i İmran 19]
İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer. [Kehf 107]
İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz. [İbrahim 18]
Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar. [Bekara 217]
O kişiler ki, Yahudi olmuşlardır. Bir de o sabiler ile Hıristiyanlar; işte her kim Allaha ve o son resulüne inanır ayrıca Salih bir amel de işlerse, artık onlar üzerine hiçbir kork yoktur ve ancak onlar mahzun olmayacaklardır. [Maide 69]
Kim İslamdan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır. [Al-i İmran 85]
Muhammedin canı, (kudret) elinde olan Zâta yemin olsun ki; bu ümmetten Yahudi veya Hıristiyan herhangi bir kimse beni duyar da, sonra benimle gönderilen dine inanmadan ölürse, mutlaka cehennem ashâbından olur! (Müslim, İman: 70, no:153)
Kusura bakmayın ama birşeyler bilmeden gelip burda ancak laf olsun diye yazmışsınız.