Programmer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lütfen polemik gibi algılanmasın sadece uzun zamandır bu tür konuları görmekten sıkıldım.
Kişisel fikrimi paylaşmak istedim.

Yok Tanrı, Yok Allah tartışması var gene?
Benim Allah dediğime, Hristiyan God, Diyor Tanrı diyor sonuçta aynı şeye inanılıyor.

Başka bi ülkede doğsaydım Müslüman olma ihtimalim çok düşüktü ki Allah ' a inandıktan sonra nasıl ibadet ettiğimi ancak Allah yargılardı zaten ne siz ne de başkası.
Eğer aynı şey olsaydı, Hak Din kavramı olmazdı. Biraz araştırıp konuşursanız burada rezil olmazsınız. Benim Allah dediğime Hristiyan Tanrı diyor diye ikimizde aynı dine mahsup mu oluyoruz? Allah'ın tüm isimlerini araştır. "TANRI" diye bir ismi yoktur.

Hristiyanlık da hak dindi evet. Fakat ne oldu? Allah'ın Kelâmı olan İncil'i kendi kafalarına göre değiştirdiler. Azgınlık, taşkınlık ve fenalık yaptılar.

Hak Din İslâmdır. Son indirilen Peygamber Hz. Muhammed(S.A.V.) Efendimiz'dir. Son din İslâmdır.

Evet Allah'a inanmak önemlidir, O'na ibadet etmek önemlidir. Ama Sen Hak Din'i seçmezsen istediğin kadar debelen boşadır. Senin savunduğun din ile benim savunduğum din aynı değildir. Ha Bu dediğin İslamiyet Hak Din olarak gönderilmeden önce geçerliydi. Hz. Muhammed(S.A.V.) ve O'na gönderilen Din olan İslâm'ı duymuşsan ve buna itaat etmiyorsan bitmiştir. Aşağıdaki ayetler ve en alttaki Hadis-i Şerif sana umarım birşeyleri anlatır.

Hak din yalnız İslam’dır. [Al-i İmran 19]
İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer. [Kehf 107]
İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz. [İbrahim 18]
Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar. [Bekara 217]
O kişiler ki, Yahudi olmuşlardır. Bir de o sabiler ile Hıristiyanlar; işte her kim Allah’a ve o son resulüne inanır ayrıca Salih bir amel de işlerse, artık onlar üzerine hiçbir kork yoktur ve ancak onlar mahzun olmayacaklardır.” [Maide 69]
Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” [Al-i İmran 85]

“Muhammed’in canı, (kudret) elinde olan Zât’a yemin olsun ki; bu ümmetten Yahudi veya Hıristiyan herhangi bir kimse beni duyar da, sonra benimle gönderilen dine inanmadan ölürse, mutlaka cehennem ashâbından olur!” (Müslim, İman: 70, no:153)”

Kusura bakmayın ama birşeyler bilmeden gelip burda ancak laf olsun diye yazmışsınız.