Demokrasi isteyenin şiddet be hakaret içermeyen fikrini söyleme hakkına saygıdır.
Leman Sam nerede söylemiş bu sözü? Twitterda.. Kime söylemiş. Takipçilerine. Eh be kardeşim kadının takipçileri onun gibi düşünen insanlardır. Beğenmeyen takipten ayrılır. Size ne kadının ne dediğinden. Hakaret yok kıyas var.
Bir de nereden biliyorsun para almadan söylediğine diyorsun, tam şu anda başta olan zihniyet gibi hiç bir delil göstermeden çamur atıyorsun bir insana. Biri hiç bir kanıt göstermeden senin hakkında hırsız olabileceğine dair bir şey söylese bunu kabul edecek misin?
Leman Sam'ın politik görüşüne sıcak bakmam, bir kaç şarkısını beğenirim sadece.
Ama kadın ne hakaret etmiş ne şiddet içeren bir yorum yapmış.
Işid ile kurban kesenler aynı duygudadır demiş.
Bu provokatif sert ama anlam olarak doğru bir tespit yapmış.
Allah'ın emri diye bir hayvanın boğazını kesmekle, Allah'ın emri diye bir insanın boğazını kesen aynı duyguyu yaşar. Allah'ın emrini yerine getirme duygusunun rahatlığını.
Işidcilerin başka duyguları mı var sanıyorsunuz. Onlar satanist oldukları için şeytana mı kurban ediyorlar kestikleri insanları? Onlar da yaptıkları tüm şiddet ve katliamları Allah adına yaptıklarına duygusunu taşıyorlar.
KARŞILAŞTIRILMASI GEREKEN 2 EYLEMİN DOĞRULUĞU YANLIŞLIĞI DEĞİL!
İKİ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRENLERİN YAŞADIĞI DUYGU.
Ben sentetik gıda endüstrisinin önümüzdeki yüz yıl içinde gelişeceğine inanıyorum. 6 milyar insan 60 milyar olduğunda yeterli doğal gıda üretimi mümkün olmayacak.
Şu anda yapay olarak et ve protein üretilebiliyor laboratuvarlarda.
Ve benim islam inancıma göre hayvan öldürmeden gıda ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz gün benim için et yemek haram olacak.
İslam cana, yaşama saygılı bir dindir.
Bir gün et yerine daha verimli bir şekilde gıda ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir yiyecek bir ikame türü ortaya çıkınca hayvan öldürmek sadece bir ritüele dönüşür benim gözümde.
Bu arada sanatçılar toplumun genel kurallarını kabul eden insanlar değildir. Gerçek sanatçılar toplumun çok ötesinde insanlardır. Leman Sam'ın hayvan severliğini tartışıp et yemiyor mu meselesine getirenlere de garip bakıyorum. Bir hayvansevere et yemiyor musun, o zaman hayvan severlik yapma demek, bir müslümana hiç mi günahın yok, dört dörtlük müslüman olamayacaksan ateist ol demek gibidir.
Leman Sam'ı hiç sevmem. Ama insanların inanmama ve nasıl inanmadıklarını beyan etme haklarına saygı gösteririm. Gerçek demokrasi budur. Demokrasi islamın izin verdiği kadar özgürlük, islama muhalif olunmadığı sürece özgürlük değildir. Şu an ülkedeki zihniyetin demokrasi ile alakası yok, orta okulda başını örtmek bir özgürlük ihtiyacı iken, dövme piercing taktırmak özgürlük değildir ve yasaktır. Bir insan ateistim dediğinde Tanrı uydurmadır, peygamberler yalancıdır der. Bir insanın kendisine ateist demesine saygılıyım derseniz. Sonra da Ateistim diyen oruç tutarken gizli gizli yemek yemeli kurban keserken hiç sesini çıkarmamalı derseniz sizin saygınız uydurmadır.
Şiddet ve hakaret içermeyen her türlü görüş, söylem özgürce konuşulabilmeli. Bir kadın kurban kesilmesi zalimliktir dediğinde. O kadına yanıt SANATÇI BOZUNTUSU, SEN ET YEMİYOR MUSUN, PROVAKATÖR, DIŞ MÜHRAKLARIN ajanı düzeyindeyse sizin demokrasinin D'si ile alakanız yoktur. Siz senelerdir kurbanın faydalarını faziletlerini anlatırken bir başkasının da kurbana karşı hakaret etmeden karşı görüş belirtmesini hazmedemiyorsanız siz de saygısız bir insansınız. Çünkü biri sizin inancınıza inancınızın öğelerinden biri doğrudan küfür, hakaret içeren yorum yapsa bu sonuna kadar yanlıştır. Ama küfür yok, hakaret yok. Yorumun içeriğini beğenmiyorsanız, içeriğe karşı kendi fikirlerinizi ve tezlerinizi belirten yayınlar ve eylemler yaparsanız. Demokratik kültür budur.
Böyle demokrasi olmaz olsun diyorsanız hiç endişelenmeyin, o demokrasi sizin kafanızda zaten hiç varolmamış, ve muhtemelen hiç varolamayacaktır.